Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις αυτή την περιοχή; Μπορεί να μένεις εκεί

Νομίζεις πως ξέρεις την Αθήνα απ’ έξω κι ανακατωτά; Πόσο εύκολα θα αναγνώριζες μία από τις πιο γνωστές περιοχές της αν έβλεπες φωτογραφία της από μία άλλη εποχή;

Είτε σίσαι παιδί της πόλης και σου αρέσει να εξερευνάς της συνοικίες της πρωτεύουσας μέχρι να κινείσαι σε αυτές με «κλειστά μάτια», είτε δηλώνεις βέρος Αθηναίος μπορεί να δυσκολευτείς να καταλάβεις ποια γειτονιά της πρωτεύουσας απεικονίζεται σε μία παλιά φωτογραφία καθώς η Αθήνα ήταν κυριολεκτικά αγνώριστη.

Το αρχείο της ΕΡΤ περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες από την παλιά Αθήνα, που μας ταξιδεύουν στο μακρινό παρελθόν.  Μία από αυτές είναι και η παρακάτω η οπόία αποτελεί μέρος της συλλογής του Πέτρου Πουλίδη. Εσείς μπορείτε να καταλάβετε ποια είναι η περιοχή που απεικονίζεται στη φωτογραφία; Είναι μία από τις πιο γνωστές της πόλης.

Πρόκειται για μία πολύ γνωστή περιοχή της Αθήνας ενώ είναι πολύ πιθανό να διέρχεστε συχνά από αυτή ή ακόμα και να μένετε εκεί.

Βέβαια, ακόμα και οι γειτονιές και τα σημεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας έχουν αλλάξει τόσο που είναι δύσκολο να τις καταλάβεις.

Κοιτάξτε ξανά τη φωτογραφία. Σας θυμίζει κάτι; Αν δείτε την απάντηση, δεν θα πιστεύετε για ποια πλατεία πρόκειται

Η απάντηση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Η περιοχή που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι τα Σεπόλια. Στη φωτογραφία βλέπετε μία μερική άποψη της περιοχής με τον Ιλισσό Ποταμό στις όχθες του οποίου διακρίνονται οικήματα. Η συνοικία βρίσκεται κοντά στις περιοχές Κάτω Πατήσια, Άγιος Νικόλαος και Κολωνός.

Είναι μία από τις περιοχές του δήμου Αθηναίου και η άλλοτε υποτιμημένη και παρεξηγημένη συνοικία έχει γνωρίσει ιδιαίτερη επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια. Στην περιοχή μεγάλωσαν ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούμπο.

Κατά τον 19ο αιώνα τα Σεπόλια θεωρούνταν χωριό της Αττικής. Στην απογραφή του 1879 είχαν πληθυσμό 278 κατοίκους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ