«Κάνω τους πρώην μου να ζηλεύουν» – Προσθέτει ψεύτικους συντρόφους με τεχνητή νοημοσύνη στις selfies της

Μια γυναίκα από τη Νέα Υόρκη επινόησε έναν τρόπο να κάνει τους πρώην συντρόφους της να ζηλέψουν χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να προσθέσει ψηφιακά νέους συντρόφους στα διαδικτυακά της στιγμιότυπα, όπως φαίνεται σε ένα βίντεο με 55 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

«Ο πρώην μου συνέχισε κάνοντας νέα σχέση και έτσι έπρεπε να λανσάρω γρήγορα ένα νέο αγόρι στα social media», δήλωσε η Madeline Salazar, 29 ετών, στο κείμενο του βίντεο.

Στο συναρπαστικό βίντεο, με λεζάντα «Κερδίζω κάθε χωρισμό», η  29χρονη δείχνει πώς φτιάχνει μια φωτογραφία της να κάθεται μόνη της στο μετρό, έτσι ώστε να φαίνεται σαν να είναι με νέο σύντροφο να την αγκαλιάζει.

Η Σαλαζάρ απλώς πληκτρολογεί «άνθρωπος που στηρίζεται κεφάλι στον ώμο» στο πρόγραμμά της Adobe και —αμέσως — εμφανίζεται η εικόνα ενός υπερρεαλιστικού μυστηριώδους άνδρα, που την χρησιμοποιεί ως προσκέφαλο. Στη συνέχεια, ανατρέχει σε ένα Rolodex επιλογών σαν δημιουργός βιντεοπαιχνιδιών προτού καταλήξει στο αγόρι που προτιμά εκείνη τη στιγμή.

@immadsal Replying to @🧿 But in other news I win every breakup #singlelife🤘🏻 #softlaunch #softlaunchingideas #generativeai #generativefill #ai #aiphotoshop #adobeai #satire #adobefirefly ♬ Epic Music(842228) – Pavel

Εν τω μεταξύ, κάποιοι χρήστες της πλατφόρμας την αποκάλεσαν «λυπημένη» και «τοξική» επειδή φαινομενικά αφιέρωσε τόσο πολύ χρόνο για να δώσει στους πρώην αγαπημένους της χρόνο που δεν έπρεπε.

Ωστόσο, εκείνη μετά τις αντιδράσεις ισχυρίστηκε ότι ήταν στην πραγματικότητα ένα αστείο και ότι δεν έχει αναπτύξει τον “προσομοιωτή αδελφής ψυχής” για να κάνει ένας από τους πρώην της να ζηλέψει και να επιστρέψει στην αγκαλιά της… Τουλάχιστον όχι ακόμα.

«Αυτό έπρεπε να αντιμετωπιστεί περισσότερο ως αστείο βίντεο, αλλά δεν καταλαβαίνουν όλοι το χιούμορ μου», απάντησε. Είπε ότι αυτό δείχνει επίσης πως «πραγματικά δεν μπορείς να πιστέψεις οτιδήποτε βλέπεις στο διαδίκτυο».

«Επείγουσα ανάγκη — Χρειάζομαι τη βοήθειά σας στο Photoshop»

Παρά τη σατιρική φύση του βίντεο, η Salazar ισχυρίζεται ότι πολλοί θαυμαστές ήθελαν να στρατολογήσουν τις υπηρεσίες της ως “γεννήτρια… ζήλιας”.

«Λαμβάνω σχόλια και μηνύματα κάθε μέρα που ρωτούν αν μπορώ να επεξεργαστώ πράγματα για να ζηλέψει ο φίλος τους ή επειδή ο σύζυγός τους τους έκανε να θυμώσουν», εξήγησε. «Είναι πάντα πολύ επείγον και μου λένε «Επείγουσα ανάγκη — Χρειάζομαι τη βοήθειά σας στο Photoshop».

Η Salazar βρήκε τα αιτήματα συναρπαστικά, καθώς δεν θεωρεί τον εαυτό της ψηφιακό καλλιτέχνη ή γραφίστα. Αναφέρεται ότι βελτίωσε τις δεξιότητές της χρησιμοποιώντας προγράμματα της Adobe στη δουλειά. (Παράγει βίντεο στο NBC Universal, σύμφωνα με τη σελίδα της στο LinkedIn. )

Ωστόσο, λέει ότι απορρίπτει τα περισσότερα από αυτά τα αιτήματα βοήθειας για εκδίκηση, καθώς «δεν θέλει να αγγίξει την προσωπική ζωή ενός άλλου ατόμου με ένα κοντάρι 4 μέτρων».

«Δεν ασχολούμαι με το να κάνω την προσωπική ζωή κάποιου τοξική», τονίζει. «Αν οι άνθρωποι πρόκειται να είναι χειριστικοί, το κάνουν ήδη ούτως ή άλλως. Δεν χρειάζονται τη βοήθειά μου». Ωστόσο, ως υπηρεσία προς τους θεατές,  δημιούργησε ένα σεμινάριο στο YouTube σχετικά με τον τρόπο χρήσης του λογισμικού δημιουργίας συντρόφων.

«Αν κάποιος έχει έναν πρώην που θέλει να τον κάνει να ζηλέψει, τότε μπορεί να τον παρακολουθήσει. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνω για αυτούς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ