Η συγκλονιστική μεταμόρφωση μίας υπέρβαρης γυναίκας – «Έτσι έχασα 59 κιλά»

Μία συγκλονιστική μεταμόρφωση έκανε μία 31χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ που κατάφερε να χάσει 59 κιλά.

Η Τζέιμι Μιλς από το Κονέκτικατ, αντιμετώπιζε προβλήματα με το βάρος της από την παιδική της ηλικία. Όταν ήταν μόλις 9 ετών χαρακτηρίστηκε κλινικά παχύσαρκη.

Μόλις έφτασε τα 132 κιλά η Τζέιμι αποφάσισε να κάνει αλλαγή στην διατροφή της και να επιμείνει. Τελικά η σκληρή δουλειά της απέδωσε καθώς η 31χρονη έχασε 59 κιλά, παρουσιάζει την εντυπωσιακή της σιλουέτα στο διαδίκτυο και μοιράζεται το «κλειδί» για την απώλεια βάρους.

Η μάχη της με τα επιπλέον κιλά ξεκίνησε όταν ήταν παιδί. Παρά την υγιεινή διατροφή στο σπίτι της και τον ενεργό τρόπο ζωής η Τζέιμι σε ηλικία 9 ετών ζύγιζε πάνω από 90 κιλά και χαρακτηρίστε ως κλινικά παχύσαρκη.

Έφτασε κοντά στα 132 κιλά

«Το μεγαλύτερο καταγεγραμμένο βάρος μου ήταν 122 κιλά. Ωστόσο, υπήρξε μια μεγάλη περίοδος που δεν ζυγιζόμουν και, με βάση τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκείνη την εποχή, πιθανότατα ήμουν πιο κοντά στα 132 κιλά», ανέφερε η 31χρονη.

Το βάρος της αυξανόταν με τα χρόνια και σε ηλικία 14 ετών διαγνώστηκε με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (PCOS). Η πάθηση έκανε το σώμα της ανθεκτικό στην ινσουλίνη. Η επιπλέον ινσουλίνη στη συνέχεια προκαλούσε αύξηση βάρους και αύξανε την πείνα.

Στα 19 της χρόνια η Τζέιμι άρχισε να δυσκολεύεται τόσο ψυχικά όσο και σωματικά από τα επιπλέον κιλά. «Ενώ το βάρος μου με επηρέασε κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου, ήταν πιο δύσκολο όταν ήμουν 19 ετών στο κολέγιο. Ήμουν στεναχωρημένη και ένιωθα μοναξιά. Δεν είχα κοινωνική ζωή, και δεν έβγαινα έξω», τόνισε η Τζέιμι.

Και συνέχισε: «Δυσκολευόμουν και σωματικά. Το να φτάσω στην ώρα μου στα μαθήματα ήταν δύσκολο γιατί πάλευα να περπατήσω μέχρι την πανεπιστημιούπολη και να ανέβω τις σκάλες».

Το 2012 έχασε 22 κιλά

Τελικά το 2012, η Τζέιμι αποφάσισε να πάρει τον έλεγχο της ζωής της. Ξεκίνησε να προσέχει την διατροφή της και να κρατάει ημερολόγιο με τις τροφές που κατανάλωνε, ενώ αύξησε την ποσότητα νερού που έπινε. Μέχρι τον επόμενο χρόνο είχε χάσει 22 κιλά.

Η προσπάθεια της για απώλεια βάρους πήγαινε καλά αλλά η Τζέιμι άρχισε τότε να αποκτά εμμονή με κάθε θερμίδα και ανέπτυξε μια διατροφική διαταραχή. «Τα πήγαινα καλά για λίγο, αλλά αυτό που ξεκίνησε ως υγιεινές συνήθειες μετατράπηκε σε εμμονικές σκέψεις γύρω από την απώλεια βάρους. Άρχισα να γυμνάζομαι περισσότερο και να τρώω πολύ λιγότερο μέχρι που το μόνο που κατανάλωνα καθημερινά ήταν ένα φλιτζάνι καφέ, ένα μήλο και μισό αβοκάντο», σημείωσε η 31χρονη.

«Έχασα άλλα 10 κιλά, αλλά αυτό με οδήγησε σε ένα πραγματικά σκοτεινό μέρος. Κατέληξα να κάνω θεραπεία για να λάβω βοήθεια και να αναρρώσω από τη διατροφική διαταραχή που είχα αναπτύξει», είπε η Τζέιμι.

Μόλις έγινε καλύτερα η 31χρονη άρχισε να σπουδάζει Διατροφολογία. Ωστόσο, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το βάρος επανήλθε σιγά-σιγά. Μόλις ξαναπήρε το βάρος, αποφάσισε να χειρουργηθεί.

«Το 2017, άρχιζα την πρακτική μου και τελικά αποφάσισα ότι χρειαζόμουν ένα άλλο εργαλείο. Ήξερα ότι είχα κάνει ό,τι μπορούσα, αλλά χρειαζόμουν περισσότερα για να μπορέσω να ξεπεράσω πραγματικά την παχυσαρκία. Αποφάσισα να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση κάθετης γαστρεκτομής (VSG)», θυμάται η Τζέιμι.

Τι άλλαξε στην διατροφή της

Τους επόμενους 18 μήνες, η Τζέιμι έχασε 50 κιλά. Άρχισε να είναι συνεπής τόσο με την προπόνηση όσο και με τη διατροφή της και να βλέπει αλλαγές. «Η συνέπεια ήταν το κλειδί. Έπρεπε να μάθω πώς να είμαι ευέλικτη και ρεαλιστική. Πραγματικά προήλθε από την εκμάθηση καλών βαριατρικών συνηθειών. Η πρωτεΐνη πρώτα στα γεύματα. Ο συνδυασμός της πρωτεΐνης μου με φυτικές ίνες. Να καταναλώνω όλο μου το νερό όλη την ημέρα. Να κινώ το σώμα μου. Να αποφεύγω γλυκές τροφές», είπε η 31χρονη.

Όπως εξήγησε προσπάθησε να φτιάξει η ίδια κάποιες επιλογές φαγητών για να αντικαταστήσει τις γλυκές τροφές. Στις γιορτές έφτιαχνε ζεστή σοκολάτα πρωτεΐνης χωρίς ζάχαρη και επιδόρπια χωρίς ζάχαρη, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

«Σήμερα, πιστεύω ακράδαντα ότι μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε φιλικό στη βαριατρική. Θέλετε ένα μπέργκερ; Υπέροχα – θα έφτιαχνα μια σαλάτα cheeseburger. Θέλετε λίγη πίτσα; Ωραία, θα έφτιαχνα ένα ψωμί με χαμηλούς υδατάνθρακες», σημείωσε η 31χρονη.

«Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μερικές απλές τροποποιήσεις για να βρεθεί αυτή η ευελιξία και η συνέπεια. Και ήταν σημαντικό για μένα ότι βρήκα πράγματα που μου άρεσαν, ώστε αυτό να μην είναι απλώς άλλη μία ‘δίαιτα’ αλλά ένας τρόπος ζωής», τόνισε η Τζέιμι.

Η Τζέιμι εξήγησε ότι είναι σημαντικό κάποιος να έχει κίνητρο για να χάσει τα κιλά. Ωστόσο δεν μπορεί να βασιστεί μόνο σε αυτό αλλά χρειάζεται να ζητήσει βοήθεια και από ειδικούς. Σήεμρα γυμνάζεται με συνέπεια με τον προσωπικό της γυμναστή και προσέχει τον εαυτό της.

«Το κίνητρο είναι φευγαλέο. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι η ρουτίνα, οι συνήθειες και η αφοσίωση. Το να μάθω να βρίσκω τον ρυθμό μου και να αποδέχομαι ότι δεν είναι όλα ή τίποτα ήταν το πιο πολύτιμο κομμάτι του να έχω σταθερό βάρος τα τελευταία έξι χρόνια», είπε η 31χρονη.

Η καθημερινή ρουτίνα της

Η Τζέιμι μοιράστηκε επίσης τις συνήθειες που έχει στην καθημερινή της ρουτίνα και την βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.
«Συνήθως σηκώνομαι γύρω στις 7 το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να φτιάξω ένα φλιτζάνι καφέ και μετά να πάω στο τοπικό μου γυμναστήριο CrossFit. Προσπαθώ να πηγαίνω περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα», τόνισε η Τζέιμι.

«Όταν επιστρέφω σπίτι, φτιάχνω μπραντς. Δεν είμαι πολύ καλή με το πρωινό και το να τρώω πριν από την προπόνηση με κάνει να νιώθω λίγο ανήσυχη. Το πάθος μου είναι μια φέτα τοστ με προζύμι με μισό αβοκάντο και μερικά τυριά ομελέτα», εξήγησε η 31χρονη.

Μετά το γυμναστήριο και φτιάχνει ένα πρωινό γεμάτο πρωτεΐνες, η Τζέιμι ξεκινά τη δουλειά. «Μετά από αυτό, ξεκινάω τη εργάσιμη μέρα μου. Φτιάχνω έναν παγωμένο καφέ πρωτεΐνης. Το μεσημεριανό είναι συχνά κάτι σαν σαλάτα, σάντουιτς με γαλοπούλα», ανέφερε η Τζέιμι.

Το απόγευμα προτιμάει ένα σνακ με λίγο τυρί. Το δείπνο είναι πάντα ένα ισορροπημένο πιάτο με πρωτεΐνες, άμυλο και λαχανικά. «Συνήθως το μοιράζομαι με τον άντρα μου. Και όταν η μέρα τελειώνει, μπορεί να κεράσω τον εαυτό μου κάτι γλυκό, όπως δύο με τρία μπισκότα», πρόσθεσε η 31χρονη.

Η Τζέιμι ενθαρρύνει τα άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος να εξετάσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και να δουν ποιο λειτουργεί καλύτερα για τους ίδιους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ