Σάρα Φέργκιουσον: Διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος – Νέο σοκ στην βρετανική βασιλική οικογένεια

Δύσκολες στιγμές περνάει η βρετανική βασιλική οικογένεια. Μετά την χειρουργική επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον και το χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί ο βασιλιάς Κάρολος και η Σάρα Φέργκιουσον διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η δούκισσα του Γιορκ διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος λίγους μήνες μετά την επιτυχή θεραπείας της για καρκίνο του μαστού.

Η Σάρα Φέργκιουσον αφαίρεσε έναν σπίλο και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κακοήθες μελάνωμα, ο πιο σοβαρός τύπος καρκίνου του δέρματος. Η 64χρονη πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου υποβλήθηκε σε επέμβαση στο στήθος για καρκίνο πέρυσι. Πηγές είπαν στην εφημερίδα ότι αυτή «δεν ήταν εύκολη στιγμή» για εκείνη.

Η δούκισσα φέρεται να έχει αφαιρέσει έναν αριθμό σπίλων όσο υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης στήθους πέρυσι. Η Σάρα Φέργκιουσον φέρεται να έχει καλεί διάθεση μετά τα δύσκολα νέα, τα οποία έλαβε λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα η Σάρα Φέργκιουσον πέρασε χρόνο με την βαισλική οικογένεια στο Σάντριχαμ.

Σάρα Φέργκιουσον
Πηγή: Reuters

Τι ανέφερε εκπρόσωπος της

Εκπρόσωπος της Σάρα, Φέργκιουσον είπε στην εφημερίδα Sun: «Μετά τη διάγνωσή της με πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού αυτό το καλοκαίρι, η Σάρα, η δούκισσα του Γιορκ διαγνώστηκε τώρα με κακοήθες μελάνωμα».

«Ο δερματολόγος της ζήτησε να αφαιρεθούν και να αναλυθούν αρκετοί σπίλοι την ίδια στιγμή που η δούκισσα υποβαλλόταν σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση μετά τη μαστεκτομή της και ένας από αυτούς ταυτοποιήθηκε ως καρκινικός», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Και συνέχισε: «Υποβάλλεται σε περαιτέρω έρευνες για να διασφαλιστεί ότι έχει εντοπιστεί στα αρχικά στάδια. Σαφώς, μια ακόμη διάγνωση τόσο σύντομα μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού ήταν ανησυχητική, αλλά η δούκισσα παραμένει σε καλή διάθεση».

«Η δούκισσα θέλει να ευχαριστήσει ολόκληρη την ιατρική ομάδα που την στήριξε, ιδιαίτερα τον δερματολόγο της, η επαγρύπνηση του οποίου εξασφάλισε ότι η ασθένεια ανιχνεύτηκε όταν συνέβη», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Πιστεύει ότι η εμπειρία της υπογραμμίζει τη σημασία του ελέγχου του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος, της υφής και της εμφάνισης νέων σπίλων που μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ