Η μουσική της Ζηνοβίας Αρβανιτίδη στις επιλογές της NASA

Το “Hubble” είναι ένα διαστημικό τηλεσκόπιο, το οποίο εκτόξευσε η NASA το 1990. Το 2022 η NASA υπέγραψε μια συμφωνία με την εταιρία του Elon Musk, ώστε να συσταθεί μία ομάδα, που θα πήγαινε να κάνει επισκευές στο τηλεσκόπιο με σκοπό να επεκτείνει την ζωή του για άλλα 20 χρόνια.

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Μετά την επισκευή, η διαστημική επιστημονική ομάδα, που έφερε εις πέρας το project, έκανε μία παρουσίαση για το πώς αυτό εξελίχθηκε. Στην εν λόγω παρουσίαση επιλέχθηκε το κομμάτι “Wonders of the Earth” της Ζηνοβίας Αρβανιτίδη, κόρης του Πασχάλη Αρβανιτίδη, προκειμένου να επενδυθεί το σχετικό βίντεο.

Ζηνοβία Αρβανιτίδη Πασχάλης Αρβανιτίδης

The Great American Comeback – Hubble’s Servicing Mission 1

Zinovia Arvanitidi – Wonders of the Earth

Επίσης, μια άλλη σύνθεση της Ζηνοβίας Αρβανιτίδη, είχε χρησιμοποιηθεί για να επενδυθεί μουσικά το βίντεο της NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) των ΗΠΑ, όπου παρουσιάζεται πως δημιουργούνται και συμπεριφέρονται οι τυφώνες στον Ατλαντικό ωκεανό.

NOAA Releases Updated 2023 Atlantic Hurricane Season Outlook

Τέτοιου είδους αναγνώριση για το έργο δικών μας καλλιτεχνών, μας προσφέρουν ασφαλώς χαρά και υπερηφάνεια, όπως και ιδιαίτερη συγκίνηση – εν προκειμένω – στους γονείς της ταλαντούχας Ζηνοβίας.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Χ (Twitter): @IosifAvramoglou – Facebook.com/avramoglou – Instagram: mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ