«H πεθερά μου ήθελε να αλλάξω το όνομα που θα έδινα στο παιδί μου» – Η κόντρα και ο ασυνήθιστος λόγος

Μπερδεμένη αισθάνεται μία γυναίκα, όταν έμαθε τον λόγο για τον οποίο η πεθερά της δεν ήθελε να επιλέξει ένα συγκεκριμένο όνομα για το παιδί της. Ήταν ωστόσο αρνητική απ’ την αρχή.

Γέννησε τρίδυμα και η πεθερά της την ρωτούσε πόσα κιλά πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – «Ο άνδρας μου την πέταξε έξω από το σπίτι»

Η επιλογή ονόματος για το παιδί σου δεν είναι απλή υπόθεση. Οι γονείς σκέφτονται όλα τα ενδεχόμενα πίσω από κάθε πιθανού ονόματος. Θα ήσασταν ανοιχτοί σε προτάσεις τρίτων για το όνομα του παιδιού σας; Η προθυμία σας μπορεί να εξαρτιόταν από το ίδιο το άτομο, τη σχέση σας μαζί του και τους λόγους για τους οποίους προτείνει το συγκεκριμένο όνομα.

Η γυναίκα της ιστορίας όμως, σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι η πεθερά της, επέμενε να δώσει στο μωρό της διαφορετικό όνομα, επειδή αυτό που είχε επιλέξει ήταν ίδιο με το όνομα του νταή που εκφόβιζε την κόρη της.

Η πεθερά μου απαιτεί να μένω στο σπίτι με το παιδί και να μην εργάζομαι – «Θεωρεί τη δουλειά μου γελοία»

«Όταν ανακοινώσαμε το όνομα, έπεσε σιωπή»

Γράφοντας το περιστατικό σε μία ανάρτηση στο Reddit, η γυναίκα εξήγησε ότι ήταν «οκτώ μηνών έγκυος» και κρατούσε μυστικό το φύλο του παιδιού, αλλά μιας και η μέρα της γέννας πλησίαζε αποφάσισαν, μαζί με τον σύζυγό της να καλέσουν τους γονείς τους και την 17χρονη αδελφή του συζύγου της, την Ashley.

«Όλα πήγαιναν μία χαρά μέχρι που ανακοινώσαμε ότι θα κάνουμε αγόρι και το όνομά του θα είναι Shawn. Τα πεθερικά μου δεν μίλησαν για αρκετή ώρα, μέχρι που πήρε τον λόγο η πεθερά μου, και με ρώτησε αν έχουμε άλλες επιλογές».

Η απαίτηση της πεθεράς της την εξόργισε – «Θέλει να πάρει το 5 μηνών παιδί μας σπίτι της και να το μεγαλώσει μόνη της για 3 μήνες»

«Μου έστειλε μήνυμα για να μου ζητήσει να διαλέξω άλλο όνομα»

«Μας πήρε πολύ καιρό μέχρι να καταλήξουμε στο όνομα, και καταφέραμε να συμφωνήσουμε στο Shawn. Η πεθερά μου, μας είπε ότι Shawn είναι το όνομα του συμμαθητή της Ashley που της έκανε τη ζωή κόλαση στο σχολείο και έτσι το 2020-21, αναγκάστηκαν να της αλλάξουν σχολείο».

Στην ανάρτησή της, η γυναίκα σημείωσε ότι δεν είχαν ιδέα ότι η Ashley είχε πέσει θύμα bullying, ειδικά από κάποιον με το όνομα Shawn, και έγραψε ότι μετά από αυτό, η ατμόσφαιρα έγινε λίγο περίεργη και δεν μιλούσε κανείς.

«Η πεθερά μου, μού έγραψε ένα μήνυμα και μας ζήτησε ακόμη μία φορά να βρούμε ένα άλλο όνομα, για το χατίρι της Ashley, γράφοντας: ‘γιατί να είμαι η κακιά και να μην θέλω να το αλλάξω;’ Καταφέραμε να συμφωνήσουμε στ’ όνομα μόλις λίγες εβδομάδες πριν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ