Γιατί δεν είναι υγιεινός ο καθαρισμός του μπάνιου με σφουγγαρίστρα, σύμφωνα με τους ειδικούς

Η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιεί σφουγγαρίστρα για τον καθαρισμό του δαπέδου του μπάνιου. Στην πραγματικότητα, όμως, η χρήση της σφουγγαρίστρας, ειδικά γύρω από την τουαλέτα, μπορεί να μην είναι μια ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή για τον καθαρισμό του μπάνιου.

Στα περισσότερα μπάνια, το δάπεδο αποτελείται από πλακάκια ή vinyl. Πολλοί θεωρούν ότι ο καθαρισμός του δαπέδου του σπάνιου με σφουγγαρίστρα είναι αποτελεσματικός, καθώς φαίνεται καθαρό και λαμπερό. Όμως, οι ειδικοί στον καθαρισμό επισημαίνουν πως ισχύει το αντίθετο.

Κατ’ αρχήν, οι παραδοσιακές σφουγγαρίστρες αφαιρούν λιγότερο από το 50% των βακτηρίων από μια περιοχή. Αυτό όμως, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

Εκτός από το ότι η σφουγγαρίστρα δεν αφαιρεί όλα τα βακτήρια από έναν χώρο, μπορεί επίσης να συμβάλλει στην μεταφορά των μικροβίων, καθώς μπαίνει και βγαίνει από έναν κουβά. Ακόμα κι αν καθαρίζετε τη σφουγγαρίστρα σας, μεταξύ των χρήσεων, το να αφαιρέσετε πραγματικά όλη τη βρωμιά που έχει παγιδευτεί είναι δύσκολο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί τα βακτήρια να μεταφερθούν από το μπάνιο σε άλλους χώρους του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιείστε χαρτοπετσέτες για τον καθαρισμό του μπάνιου αντί για σφουγγαρίστρα

Μπορεί η χρήση σφουγγαρίστρας στο μπάνιο να μην είναι μια υγιεινή επιλογή, τότε όμως ποια είναι η εναλλακτική λύση;

Όπως αναφέρει η ειδική στον καθαρισμό, Vanesa Amaro, σε video της στο TikTok, το πάτωμα γύρω από την τουαλέτα σας είναι αρκετά βρώμικο. Γι’ αυτό, όλες αυτές οι ακαθαρσίες είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να ξαναβάλετε σε έναν κουβά με νερό και να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε την κουζίνα σας ή κάποιον άλλο χώρο του σπιτιού.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Απλά ψεκάστε με λίγο καθαριστικό για το μπάνιο την περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε
  • Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και μετά σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα
  • Σκουπίστε την περιοχή γύρω από την τουαλέτα, πετάξτε την χαρτοπετσέτα και τελειώσατε

Αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος καθαρισμός του μπάνιου και ειδικά της περιοχής γύρω από την τουαλέρα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν άλλοι χώροι του σπιτιού σας.

@vanesamaro91Before you mop your bathroom floors with an actual mop… think about this 🫠♬ original sound – Vanesa Amaro ♥️

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ