Ειδικός στον καθαρισμό αποκαλύπτει το κόλπο για αστραφτερά τζάμια χωρίς στίγματα – «Το έχω δοκιμάσει και το λατρεύω»

Τα καθαριστικά τζαμιών μπορεί να είναι ακριβά και γεμάτα χημικά. Γι’ αυτό, μία ειδικός στον καθαρισμό του σπιτιού μοιράζεται ένα αποτελεσματικό και οικονομικό κόλπο για αστραφτερά παράθυρα.

Το μυστικό

Στο TikTok, η LaterKates (@later_kates) μοιράζεται μια απλή συνταγή για τον καθαρισμό των παραθύρων ως εναλλακτική λύση αντί για προϊόντα για τα τζάμια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το μείγμα καθαρισμού για τα τζάμια περιλαμβάνει:

  • μισό φλιτζάνι ξύδι,
  • μισό φλιτζάνι οινόπνευμα και
  • 1-2 σταγόνες υγρό πιάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα υλικά είναι οικονομικά και πιθανότατα υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας.

Η LaterKates καθαρίζει τα 100 ετών παράθυρά της με αυτό το μείγμα και δείχνουν σαν καινούργια. Γι’ αυτό και η λεζάντα του βίντεο αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «μαγικό καθαριστικό τζαμιών».

Πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικών υλικών

Χρησιμοποιώντας οικιακά υλικά, μειώνετε τα απορρίμματα, ειδικά τα πλαστικά. Ένα άρθρο του Tiny Waste αναφέρει ότι ακόμα και η ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών δεν εξαλείφει την ρύπανση από την παραγωγή τους, που βασίζεται σε μη φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

Αντικαθιστώντας τα χημικά καθαριστικά με οικιακά υλικά και επενδύοντας σε γυάλινα μπουκάλια επαναχρησιμοποιούμενα, εξοικονομείτε χρήματα και συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, αποφεύγετε επικίνδυνα χημικά στα αποχετευτικά συστήματα που βλάπτουν ανθρώπους και ζώα. Ταυτόχρονα, οι φυσικές λύσεις καθαρισμού είναι πολύ πιο οικονομικές.

Πολλαπλές χρήσεις του ξυδιού

Το λευκό ξύδι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο υλικό με πολλές χρήσεις στον καθαρισμό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τους εξής τρόπους:

  • για να καθαρίσετε τις βρύσες στην κουζίνα και να απομακρύνετε τη συσσωρευμένη βρωμιά ή
  • να αντικαταστήσετε το μαλακτικό ρούχων, αφήνοντας τα ρούχα σας πιο καθαρά και απαλά, χωρίς σκληρές χημικές ουσίες.

Τα σχόλια από τους χρήστες των social media

Στα σχόλια του TikTok, οι χρήστες δήλωσαν ότι λατρεύουν από το κόλπο. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, ενώ το μείγμα κάνει πραγματικά τα τζάμια να αστράφτουν.

«Απίστευτη συνταγή για τα παράθυρα! Τα κάνει να λάμπουν και είναι τόσο εύκολη. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες!» σχολίασε ένας χρήστης.

«Το δοκίμασα και το λατρεύω!» σημείωσε ένας άλλος χρήστης.

@later_kates #Magic window #cleaning solution! #cleantok #cleaningtok #lifehacks #cleaninghacks #fyp ♬ I’M FEELING LUCKY – Ellen Once Again

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ