Εάν αναγνωρίζετε αυτά τα 7 σημάδια, είναι η καλύτερη στιγμή να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας

Μερικές φορές η αλλαγή δεν είναι απλώς αναπόφευκτη, είναι απαραίτητη. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.  Όλοι έχουμε στιγμές στη ζωή που τα πράγματα δεν είναι καλά, που νιώθουμε ότι έχουμε κολλήσει σε ένα σημείο, ότι δεν προχωράμε μπροστά, ότι λαχταράμε κάτι διαφορετικό ή κάτι καλύτερο.

Αυτά θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είναι σημάδια ότι ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας.

Όταν λέμε να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας, δεν σημαίνει να γίνετε κάποιος εντελώς νέος άνθρωπος ή να μεταμορφωθείτε σε ένα άτομο που δεν είστε πραγματικά. Σημαίνει απλώς να κάνετε αλλαγές που ευθυγραμμίζονται καλύτερα με το ποιοι είστε και τι θέλετε να επιτύχετε.

 Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι είναι η καλύτερη στιγμή να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας

  1. Νιώθετε ότι έχετε φτάσει σε ένα τέλμα
  2. Δεν είστε πλέον ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνετε
  3. Ονειρεύεστε συνεχώς μια διαφορετική ζωή
  4. Αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό σας
  5. Ζηλεύετε συνεχώς τους άλλους
  6. Το ένστικτό σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά
  7. Δεν ωριμάζετε, ούτε μαθαίνετε πια

Νιώθετε ότι έχετε φτάσει σε ένα τέλμα

Μπορεί ξαφνικά να νιώσεις σαν να μην μπορείς να προχωρήσεις μπροστά με τίποτα. Σαν να τρέχεις αλλά να μην προχωράς ποτέ. Να βρίσκεσαι κολλημένος στο ίδιο σημείο.  Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να είναι μια κόκκινη σημαία ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.

Είναι ο τρόπος της ζωής σας να σας πει ότι δεν ωριμάζετε, δεν μεγαλώνετε, δεν εξελίσσεστε. Δεν είναι κακό. Όλοι κάποια στιγμή φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Το σημαντικό είναι να το αναγνωρίσετε και να αναλάβετε δράση.

Γιατί να θυμάστε, ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε από μια αποτυχία είναι να περάσετε πάνω από αυτήν. Και η επανεφεύρεση του εαυτού σας μπορεί να είναι το σκαλοπάτι που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να ανεβαίνετε ξανά.

Δεν είστε πλέον ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνετε

Υπήρξε μια εποχή που ήσασταν ερωτευμένος με τη δουλειά σας και ξυπνούσατε κάθε πρωί ενθουσιασμένοι γεμάτοι ιδέες. Στη συνέχεια, όμως, κάτι άλλαξε. Αρχίσατε να νιώθετε εξαντλημένοι και να μετράτε αντίστροφα τα λεπτά μέχρι να φύγετε από τη δουλειά. Είχατε χάσει το πάθος σας για αυτό που κάνατε. Μπορεί να σας πήρε λίγο χρόνο για να το παραδεχθείτε όμως αυτό ήταν το ξυπνητήρι σας.  Τότε μπορεί να συνειδητοποιήσατε ότι το θέμα δεν ήταν μόνο αλλαγής δουλειάς, αλλά να ανακαλύψετε ξανά ολόκληρη την επαγγελματική σας πορεία.  Έπρεπε να βρείτε ξανά κάτι που θα σας ενθουσιάσει.

Έτσι, εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος όπου έχετε χάσει αυτή τη σπίθα ή το πάθος για αυτό που κάνετε, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η ώρα να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας.

Ονειρεύεστε συνεχώς μια διαφορετική ζωή

Μπορεί να κάθεστε στο γραφείο και να κοιτάζετε αδιάφορα την οθόνη του υπολογιστή σας και να ονειρεύεστε μια εντελώς διαφορετική ζωή. Να φαντάζεστε να ζείτε σε ένα γραφικό χωριό, να έχετε το δικό σας εστιατόριο, να γράφετε ένα βιβλίο ή να ταξιδεύετε στον κόσμο.

Αυτά τα όνειρα είναι κάτι περισσότερο από άσκοπες φαντασιώσεις. Είναι σημάδι ότι θέλετε περισσότερα από τη ζωή. Ότι έχετε επιθυμίες και φιλοδοξίες που δεν έχουν εκπληρωθεί. Αυτή η συνεχής ονειροπόληση δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοηθεί ή να απορριφθεί. Είναι ο τρόπος του μυαλού σας να σας πει ότι λαχταράτε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο ικανοποιητικό.

Αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι από τον εαυτό σας

Αυτό το σημάδι μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να αναγνωριστεί. Είναι η αίσθηση του να κοιτάζεις στον καθρέφτη και να μην αναγνωρίζεις το άτομο που σε κοιτάζει. Μπορεί να είσαι επιτυχημένος στα χαρτιά, αλλά βαθιά μέσα σου, νιώθεις ξένος με τον εαυτό σου.

Ζείτε μια ζωή που δεν μοιάζει να είναι δική σας. Ακολουθείτε ένα μονοπάτι που δεν ευθυγραμμίζεται με αυτό που πραγματικά είστε ή με αυτό που πραγματικά θέλετε να είστε. Αυτό το αίσθημα αποσύνδεσης μπορεί να είναι ανησυχητικό, ακόμη και τρομακτικό. Αλλά είναι επίσης ένα ισχυρό σημάδι ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. Γιατί στο τέλος της ημέρας, το να ζεις αυθεντικά και να είσαι πιστός σε αυτό που είσαι είναι ζωτικής σημασίας για την ευτυχία και την εκπλήρωση.

Ζηλεύετε συνεχώς τους άλλους

Ο φθόνος συχνά αντιμετωπίζεται αρνητικά. Αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμεύσει ως πολύτιμο εργαλείο για την αυτο-ανακάλυψη. Αν νιώθετε ότι ζηλεύετε διαρκώς τους άλλους,  είτε είναι η δουλειά τους, ο τρόπος ζωής τους ή οι σχέσεις τους, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι κατά βάθος υπάρχει κάτι στη ζωή τους που θα θέλατε να ήταν στη δική σας.

Αντί να αφήσετε αυτόν τον φθόνο να σας καταβροχθίσει, χρησιμοποιήστε τον ως πυξίδα για να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι.  Προσδιορίστε τι είναι αυτό που επιθυμείτε από αυτά που έχουν στη ζωή τους και μάθετε πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στη δική σας ζωή.

Το ένστικτό σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά

Μπορεί να υπάρχει μία περίοδος στη ζωή σας που τα έχετε όλα: Καλή δουλειά, άνετο τρόπο ζωής, υπέροχους φίλους. Κάτι όμως αισθάνεστε. Δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε αυτό το εκνευριστικό συναίσθημα, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Στην αρχή μπορεί να το αγνοείτε, απορρίπτοντάς το και νομίζοντας ότι είναι απλώς μια φάση. Αλλά αυτό συναίσθημα επιμένει.

Όσοι το ακούν, κάνουν  ένα βήμα πίσω και αξιολογούν τη ζωή τους, συνειδητοποιώντας ότι ενώ όλα φαίνονταν τέλεια στην επιφάνεια, δεν είναι πραγματικά χαρούμενοι.  Το ένστικτό σας ξέρει τι συμβαίνει ακόμα κι όταν το μυαλό σας προσπαθεί να σας πείσει για το αντίθετο.

Δεν ωριμάζετε, ούτε μαθαίνετε πια

Η ανάπτυξη είναι η ουσία της ζωής. Αν δεν μεγαλώνεις και ωριμάζεις, δεν ζεις πραγματικά. Τη στιγμή που σταματάς να μαθαίνεις, σταματάς να αναπτύσσεσαι, σταματάς να ξεπερνάς τα όριά σου και αυτή είναι η στιγμή που αρχίζεις να μένεις στάσιμος.

Η στασιμότητα είναι το αντίθετο της εκπλήρωσης και της ευτυχίας.  Εάν βρίσκεστε σε μία φάση στη ζωή σας όπου δεν μαθαίνετε ή δεν ωριμάζετε πια, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Οπότε προχωρήστε και ανακαλύψτε τον εαυτό σας. Βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Μάθε κάτι καινούργιο και διευρύνετε τους ορίζοντές σας.  Γιατί η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου απλά περιμένει να την ανακαλύψεις.

Αγκαλιάζοντας το ταξίδι της επανεφεύρεσης του εαυτού σας 

Η αναγνώριση αυτών των σημαδιών είναι το πρώτο βήμα προς την επανεφεύρεση του εαυτού σας. Θυμηθείτε, η επανεφεύρεση δεν είναι να γίνεις κάποιος άλλος. Έχει να κάνει με την ανακάλυψη και την ευθυγράμμιση με τον αυθεντικό εαυτό σας.

Δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Η αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη Θα υπάρξουν στιγμές αβεβαιότητας, δυσφορίας, ακόμα και φόβου. Αλλά είναι σε αυτές τις στιγμές δυσφορίας που βρίσκουμε συχνά τη μεγαλύτερη δύναμη για να αναπτυχθούμε και να προχωρήσουμε.

Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας τα συναισθήματά σας. Έχετε φτάσει σε τέλμα; Έχετε χάσει το πάθος για αυτό που κάνετε; Λαχταράτε μια διαφορετική ζωή;

Στη συνέχεια, αναλάβετε δράση. Μάθετε κάτι καινούργιο. Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και ακολουθήστε τα όνειρά σας.

Και το πιο σημαντικό, να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Η επανεφεύρεση δεν είναι ένας προορισμός, είναι ένα ταξίδι για να γίνετε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

Και ποιος ξέρει; Ίσως απλά να εκπλήξετε ακόμη και τον ίδιο σας τον εαυτό στην πορεία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ