Απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στο σπίτι σας με ένα φυσικό και ταυτόχρονα «θαυματουργό» συστατικό

Ένας ειδικός καθαρισμού αποκαλύπτει ένα απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένων των δυσάρεστων οσμών από τον κάδο σκουπιδιών σας.

Εάν το σπίτι σας μυρίζει, δεν είστε μόνοι. Οι μυρωδιές μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως φαγητό, ζώα συντροφιάς, καπνό και μούχλα. Μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτές τις μυρωδιές, ειδικά αν είναι βαθιά εδραιωμένες.

Ο Simon Howard, Senior National Account Manager στην Oceans, έχει ένα κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στο σπίτι σας.

Το «θαυματουργό συστατικό» του Howard είναι το ξύδι. Το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό και αποσμητικό, που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από διάφορες επιφάνειες.

Για να χρησιμοποιήσετε το ξύδι για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές στο σπίτι σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, αναμείξτε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό.
  2. Ψεκάστε το μείγμα στις μολυσμένες επιφάνειες.
  3. Αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Σκουπίστε τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί.

Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές σε διάφορες περιοχές του σπιτιού, όπως:

  • Το μπάνιο: Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές της τουαλέτας, του νεροχύτη και της μπανιέρας.
  • Η κουζίνα: Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές από τα πιάτα, τα σκεύη και τα απορρίμματα.
  • Τα δωμάτια: Το ξύδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές από τα ρούχα, τα έπιπλα και τα χαλιά.

Εάν μυρίζει άσχημα ο κάδος απορριμάτων σας, ο Howard προτείνει να προσθέσετε μια κούπα λευκό ξύδι στον κάδο και στη συνέχεια να το αφήσετε να δράσει για όλη τη νύχτα.

Το ξύδι είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας.

Πώς να κάνετε βαθύ καθαρισμό στο μπάνιο σας με ξύδι

Μάθετε πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά το μπάνιο σας από την οροφή μέχρι το πάτωμα με αυτές τις συμβουλές από ειδικούς καθαρισμού.

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που μπορεί να συγκεντρώσει γρήγορα βρωμιά και βρωμιά. Για να διατηρήσετε το μπάνιο σας καθαρό και να αποφύγετε τυχόν προβλήματα υγείας, είναι σημαντικό να το καθαρίζετε τακτικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε βαθύ καθαρισμό στο μπάνιο σας είναι να δουλέψετε από τα ψηλά προς τα χαμηλά. Έτσι δεν θα μεταφερθεί η σκόνη και η βρωμιά στις ήδη καθαρισμένες επιφάνειες.

Ακολουθούν μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για να σας βοηθήσουν να κάνετε βαθύ καθαρισμό στο μπάνιο σας από ψηλά προς τα χαμηλά:

  • Ξεκινήστε από την οροφή. Χρησιμοποιήστε μια σφουγγαρίστρα με επεκτεινόμενη λαβή για να καθαρίσετε τις άκρες και τις γωνίες που είναι δύσκολο να φτάσετε.
  • Στη συνέχεια, καθαρίστε τους τοίχους. Χρησιμοποιήστε μια υγρή ή στεγνή σφουγγαρίστρα μικροϊνών, ανάλογα με το είδος της βαφής σας.
  • Στη συνέχεια, καθαρίστε τα παράθυρα και τους καθρέφτες. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό και χαρτί εφημερίδας για να γυαλίσετε.
  • Στη συνέχεια, καθαρίστε το νεροχύτη και τη μπανιέρα. Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό καθαριστικό τουαλέτας για να αφαιρέσετε τους λεκέδες και την πλάκα.
  • Τέλος, καθαρίστε το πάτωμα. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι και ένα διάλυμα καθαρισμού για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τη σκόνη.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να κάνετε βαθύ καθαρισμό στο μπάνιο σας γρήγορα και εύκολα. Το μπάνιο σας θα φαίνεται και θα μυρίζει φρέσκο ​​και καθαρό, και θα μπορείτε να το απολαύσετε για περισσότερο καιρό.

Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα χρησιμοποιώντας ξύδι

Το ξύδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των άσχημων μυρωδιών από την κουζίνα σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές με ξύδι στην κουζίνα:

  • Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού. Ρίξτε μια χούφτα μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και προσθέστε ξύδι. Το μείγμα θα αρχίσει να σιγοβράζει και θα απελευθερώσει αφρούς. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. Αυτό το μείγμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών από τις εστίες μαγειρέματος, τα νεροχύτες και τους κάδους σκουπιδιών.
  • Βράστε νερό και ξύδι. Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό. Βράστε το μείγμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε το μείγμα στον νεροχύτη ή το σιφόνι σας για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των οσμών.
  • Αφήστε ένα μπολ με ξύδι στο τραπέζι της κουζίνας σας. Το ξύδι θα βοηθήσει στην απορρόφηση των οσμών από τον αέρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στο μπολ για να προσθέσετε μια ευχάριστη μυρωδιά.
  • Χρησιμοποιήστε ξύδι για να καθαρίσετε τα μαγειρικά σκεύη και τα αξεσουάρ σας. Το ξύδι είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων και των οσμών από τα μαγειρικά σκεύη σας.

Εδώ είναι μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων οσμών στην κουζίνα:

  • Για να απαλλαγείτε από την οσμή του καμένου φαγητού, ρίξτε μια χούφτα μαγειρική σόδα στον νεροχύτη και στη συνέχεια βράστε νερό. Το ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της οσμής του καμένου φαγητού. Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι στον νεροχύτη και στη συνέχεια αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά.
  • Για να απαλλαγείτε από την οσμή του ψαριού, ρίξτε μια χούφτα μαγειρική σόδα στον νεροχύτη και στη συνέχεια βράστε νερό. Το ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της οσμής του ψαριού. Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι στον νεροχύτη και στη συνέχεια αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά.
  • Για να απαλλαγείτε από την οσμή από τα χαλασμένα τρόφιμα, αφαιρέστε την τροφή που έχει χαλάσει και καθαρίστε το ψυγείο ή το ντουλάπι με ένα διάλυμα ξύδι και νερού. Μπορείτε επίσης να αφήσετε ένα μπολ με ξύδι στο ψυγείο ή το ντουλάπι για να βοηθήσετε στην απορρόφηση των οσμών.

Πώς να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές στα δωμάτια του σπιτιού με ξύδι

Το ξύδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό και αποσμητικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από τα δωμάτια του σπιτιού σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές με ξύδι στα δωμάτια του σπιτιού:

  • Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού. Ρίξτε μια χούφτα μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και προσθέστε ξύδι. Το μείγμα θα αρχίσει να σιγοβράζει και θα απελευθερώσει αφρούς. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. Αυτό το μείγμα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών από τα χαλιά, τα έπιπλα και τα υφάσματα.
  • Βράστε νερό και ξύδι. Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε νερό. Βράστε το μείγμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε το μείγμα στον απορροφητήρα ή το σιφόνι σας για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των οσμών.
  • Αφήστε ένα μπολ με ξύδι στο δωμάτιο σας. Το ξύδι θα βοηθήσει στην απορρόφηση των οσμών από τον αέρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στο μπολ για να προσθέσετε μια ευχάριστη μυρωδιά.
  • Χρησιμοποιήστε ξύδι για να καθαρίσετε τα χαλιά, τα έπιπλα και τα υφάσματα σας. Το ξύδι είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των λεκέδων και των οσμών από τα χαλιά, τα έπιπλα και τα υφάσματα σας.

Εδώ είναι μερικές συγκεκριμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων οσμών στα δωμάτια του σπιτιού:

  • Για να απαλλαγείτε από την οσμή του καπνού, ρίξτε μια χούφτα μαγειρική σόδα στο χαλί και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα υγρό πανί. Το ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση της οσμής του καπνού. Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι στο χαλί και στη συνέχεια αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά.
  • Για να απαλλαγείτε από την οσμή των ζώων συντροφιάς, καθαρίστε τακτικά τα χαλιά, τα έπιπλα και τα υφάσματα σας με ένα διάλυμα ξύδι και νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό για ζώα συντροφιάς.
  • Για να απαλλαγείτε από την οσμή του μούχλας, αφαιρέστε την μούχλα και στη συνέχεια καθαρίστε την περιοχή με ένα διάλυμα ξύδι και νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό για μούχλα.

Συμπέρασμα

Το ξύδι είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό προϊόν που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι σας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ