«Ανακάλυψα ότι η σύζυγός μου είναι βιολογική μου αδελφή» – Πώς αποκαλύφθηκε η συγγένεια

Ένας άνδρας μίλησε για το σοκ που βιώνει, μετά την ανακάλυψή του ότι η σύζυγός του είναι βιολογική του αδελφή. Η ανακάλυψη έγινε ύστερα από εξετάσεις που έκανε για να δει αν είναι συμβατός δότης νεφρού.

Ήθελε να μάθει γιατί δόθηκε για υιοθεσία – «Ένιωσα ντροπή και αηδία γιατί οι γονείς μου ήταν αδέλφια»

O άνδρας, όπως αφηγείται, δόθηκε για υιοθεσία δύο λεπτά μετά τη γέννησή του, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια,  είναι παντρεμένος με τη γυναίκα του. Έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά και, ύστερα από μία περιπέτεια υγείας, μετά τη γέννηση του γιού τους, η γυναίκα ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού.

Πώς αποκαλύφθηκε η συγγένεια

Αρχικά, ο άνδρας έψαξε να βρει συμβατό δότη ανάμεσα σε συγγενείς, αλλά δεν υπήρχε κανένας.  Όπως ήταν λογικό, θέλησε να διαπιστώσει αν ο ίδιος θα μπορούσε να γίνει δότης του ενός νεφρού. «Ήξερα ότι οι πιθανότητες θα ήταν ελάχιστες, αλλά είπα να προσπαθήσω. Μέχρι που, την επόμενη ημέρα, μού τηλεφώνησε ο γιατρός και με ενημέρωσε ότι είμαι συμβατός δότης. Επιπλέον, με ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να κάνω επιπλέον, εξετάσεις για τα ανθρώπινα λευκοκυτταρικά αντιγόνα (HLA), και χωρίς να το πολυσκεφτώ, συμφώνησα».

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, ο άνδρας ενημερώθηκε ότι έχει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ιστοσυμβατότητας με την γυναίκα του.

«Ήμουν σε σοκ και σύγχυση», εξομολογείται.  «Οι πληροφορίες στο DNA των παιδιών με τους γονείς, μοιάζουν κατά περίπου 50%, ενώ ανάμεσα σε αδέρφια από 0 έως 100%. Ήταν σχεδόν αδύνατον να έχω τέτοια γενετική ομοιότητα με τη γυναίκα μου».

Σε ανώνυμη ανάρτησή του στο Reddit, ο άνδρας είπε ότι γνώρισε τη γυναίκα του σε μία πόλη αρκετά μακριά απ’ τη γενέτειρά του, στην οποία είχε πάει για δουλειά. Αντάλλαξαν τηλέφωνα και, κάθε φορά που επισκεπτόταν την πόλη της, συναντιόντουσαν. Όταν κατάφερε να μετακομίσει μόνιμα, προχώρησε τη γνωριμία με τη γυναίκα που είχε γνωρίσει και ταίριαζε πολύ.

«Είμαστε συγγενής και τώρα δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ και πώς πρέπει να προχωρήσω». Οι υπόλοιποι χρήστες έσπευσαν να τον συμβουλεύσουν, έχοντας πιο ψύχραιμη ματιά για την κατάσταση:

«Αρχικά, σώσε τη ζωή της γυναίκας σου. Στη συνέχεια, προσπάθησε να βρεις έναν γενετιστή για τα παιδιά σας», ενώ ένας δεύτερος τον ρώτησε «πρέπει να μάθεις τι βαθμό συγγένειας έχετε ακριβώς».

Ένας τρίτος, κλινικός επιστήμονας, σχολίασε: «Μπορεί να είστε αδέλφια, ξαδέλφια, μπορεί να έχει γίνει και λάθος».

Άλλοι αμφισβήτησαν την αλήθεια της ανάρτησης: «Οι γονείς της είναι οι γονείς του, τους οποίους δεν έχει γνωρίσει, αλλά το ζήτημα δεν τον απασχολεί καν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ