Αθήνα: Συνεχίζεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μετά τα επεισόδια – Παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Συνεχίζεται το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες άτομα, στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Περισσότερα από 8.000 άτομα συμμετέχουν στις πορείες ενώ αυτήν την ώρα το κέντρο είναι απροσπέλαστο, και θα παραμείνει κλειστό έως αργά απόγευμα, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, αντιδρούν 195 φοιτητικοί σύλλογοι, οι οποίοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει – μεταξύ άλλων – την ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών-σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των συναθροίσεων – κινητοποιήσεων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ