AI drone που κυνηγάει και σκοτώνει ανθρώπους κατασκευάστηκε μέσα σε λίγες ώρες

Χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να διαμορφωθεί ένα μικρό, διαθέσιμο στο εμπόριο drone ώστε να κυνηγήσει μόνο του έναν στόχο, προειδοποίησε ένας επιστήμονας.

Ο Luis Wenus, επιχειρηματίας και μηχανικός, ενσωμάτωσε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε ένα μικρό drone για να κυνηγάει ανθρώπους «ως παιχνίδι», έγραψε στο X, πρώην Twitter. Όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι το drone θα μπορούσε εύκολα να διαμορφωθεί ώστε να περιέχει εκρηκτικό φορτίο.

Σε συνεργασία με έναν άλλο μηχανικό, τον Robert Lukoszko, διαμόρφωσε το drone ώστε να χρησιμοποιεί ένα μοντέλο εντοπισμού αντικειμένων για να βρίσκει ανθρώπους και να πετάει προς το μέρος τους με τεράστια ταχύτητα. Οι μηχανικοί ενσωμάτωσαν επίσης αναγνώριση προσώπου στο drone, το οποίο λειτουργεί σε εμβέλεια έως 10 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι μια οπλισμένη έκδοση του drone θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε ένα συγκεκριμένο άτομο ή σε ένα σύνολο στόχων.

«Τρομακτικό ότι χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες»

«Αυτό χρειάστηκε κυριολεκτικά λίγες ώρες για να κατασκευαστεί και με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο τρομακτικό είναι», έγραψε ο Wenus. «Θα μπορούσατε εύκολα να δέσετε μια μικρή ποσότητα εκρηκτικών πάνω σε αυτά και να αφήσετε 100 από αυτά να πετούν. Ελέγχουμε για βόμβες και όπλα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα αντι-drone συστήματα για μεγάλες εκδηλώσει και δημόσιους χώρους».

Ο Wenus περιέγραψε ότι πιστεύει ότι πρέπει πάντα να μοιράζεται ο κώδικας και το λογισμικό μέσω καναλιών ανοιχτού κώδικα. Προσδιορίζεται επίσης ως “e/acc” – που είναι μια σχολή σκέψης μεταξύ των ερευνητών τεχνητής νοημοσύνης που αναφέρεται στο ότι θέλουν να επιταχύνουν την AI έρευνα ανεξάρτητα από τα μειονεκτήματα, λόγω της πεποίθησης ότι τα πλεονεκτήματα θα είναι πάντα μεγαλύτερα από αυτά. Δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν θα δημοσιεύσει κανένα κώδικα που σχετίζεται με αυτό το πείραμα.

Προειδοποίησε επίσης ότι μια τρομοκρατική επίθεση θα μπορούσε να ενορχηστρωθεί στο εγγύς μέλλον χρησιμοποιώντας αυτού του είδους την τεχνολογία. «Ενώ οι άνθρωποι χρειάζονται τεχνικές γνώσεις για να κατασκευάσουν ένα τέτοιο σύστημα, θα γίνεται όλο και πιο εύκολη η συγγραφή του λογισμικού όσο περνάει ο καιρός, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη ως βοηθός στη συγγραφή του κώδικα» σημείωσε.

Γιατί έκανε αυτό το πείραμα

Ο Wenus δήλωσε ότι το πείραμά του έδειξε ότι η κοινωνία χρειάζεται επειγόντως να κατασκευάσει συστήματα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για πολιτικούς χώρους όπου θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν μεγάλα πλήθη. Υπάρχουν διάφορα αντίμετρα που μπορεί να κατασκευάσει η κοινωνία, σύμφωνα με το Robin Radar, όπως κάμερες, ακουστικοί αισθητήρες και ραντάρ για τον εντοπισμό drones. Η διατάραξή τους, ωστόσο, θα μπορούσε να απαιτήσει τεχνολογίες όπως παρεμβολείς ραδιοσυχνοτήτων, GPS spoofers, δικτυακά όπλα, καθώς και λέιζερ υψηλής ενέργειας.

Ενώ τέτοια όπλα δεν έχουν αναπτυχθεί σε μη στρατιωτικά περιβάλλοντα, έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο πολεμικών επιχειρήσεων. Η Ουκρανία, για παράδειγμα, έχει αναπτύξει εκρηκτικά drones ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal (WSJ).

Ο αμερικανικός στρατός εργάζεται επίσης πάνω σε τρόπους κατασκευής και ελέγχου σμηνών μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μπορούν να επιτίθενται σε στόχους.

πηγή: FOXreport.gr

Τα 22 καλύτερα βιντεοπαιχνίδια με γυναίκες πρωταγωνίστριες

Exit Scam: Το λυτρισμικό BlackCat εξαφανίστηκε κατηγορώντας το FBI – Οι χάκερ είχαν μόλις λάβει μία πληρωμή 22 εκατ. δολαρίων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ