Πένθος για τον βασιλιά Κάρολο

Ο μακροχρόνιος φίλος του βασιλιά Καρόλου, Ίαν Φαρκουχάρ, πέθανε σε ηλικία 78 ετών στο κτήμα Highgrove του μονάρχη.

Ο διάσημος κυνηγός ήταν επίσης ιππέας της  Βασιλομήτορος και μάλιστα υπηρετούσε στους Ουσάρους της Βασίλισσας, ένα σύνταγμα ιππικού του Βρετανικού Στρατού. Ο Φαρκουχάρ ήταν επίσης στενός φίλος και της βασίλισσας Καμίλα, ζώντας στο κτήμα του Βασιλιά για πολλά χρόνια σε μια νοικιασμένη αγροικία. Λέγεται ότι πέθανε εκεί το πρωί της Τετάρτης. 

Ο ταξίαρχος Andrew Parker Bowles, πρώτος σύζυγος της Καμίλα, είπε στον Richard Eden της Mail ότι η κατάσταση ήταν «πολύ θλιβερή» και ότι η υγεία του δεν ήταν καλή τους τελευταίους μήνες.

Περιέγραψε τον φίλο του ως «άγριο σαν γεράκι στα νιάτα του, αλλά πάντα διασκεδαστικό». Ο Parker Bowles πρόσθεσε ότι ο «Καπετάνιος», όπως ήταν γνωστός ο Φαρκουχάρ, θα «κριθεί από την ιστορία ως ένας από τους μεγάλους Master of Hounds».

Μια πηγή είπε ότι συνήθιζε να πηγαίνει στα χωράφια για να συναντήσει τον μονάρχη για δείπνο. Ο Ίαν παντρεύτηκε την Pammie-Jane Chafer αφού έφυγε από το στρατό και το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες.

Παραλίγο να γίνουν συμπέθεροι

Ο Φαρκουχάρ και ο Κάρολος συνδέθηκαν περαιτέρω όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έβγαινε για ένα μικρό διάστημα με την Ρόουζ Φαρκουχάρ το 2000. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Beaufort Polo Club στο Gloucestershire και χαρακτηρίστηκε ως η «πρώτη αγάπη» του Πρίγκιπα της Ουαλίας εκείνη την εποχή.

Ο Ουίλιαμ και η Ρόουζ πήγαιναν μαζί για ρομαντικά πικνίκ στην ύπαιθρο του Gloucestershire πριν γνωρίσει την Κέιτ στο Πανεπιστήμιο St. Andrews στη Σκωτία. Είναι ακόμα φίλοι μέχρι σήμερα, καθώς ο Πρίγκιπας παρευρέθηκε στον γάμο της με τον George Gemmell το 2022.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ