Αυτό το δύσκολο παζλ από το 1920 έχει αφήσει άναυδο το διαδίκτυο – Μπορείτε να το λύσετε σε μόλις 4 κινήσεις;

Ένα πολύ δύσκολο παζλ 100 ετών έχει τρελάνει τους χρήστες του διαδικτύου. Περιλαμβάνει μόνο οκτώ κέρματα, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να λυθεί.

Ο «Γρίφος του Νερού» (The Water Puzzle) επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Henry Ernest Dudeney τη δεκαετία του 1920, αλλά σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να αφήνει τους ανθρώπους άναυδους.

Ο γρίφος απαιτεί να μετατρέψετε ένα σχήμα H από κέρματα σε σχήμα O σε μόλις 4 κινήσεις. Όμως υπάρχει ένας περιορισμός. Σε κάθε κίνηση πρέπει να μετακινήσετε ένα κέρμα σε μία καινούρια θέση, στην οποία πρέπει να αγγίζει δύο άλλα κέρματα.

Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε πολλές δοκιμές και να κάνετε πολλά λάθη για να βρείτε την σωστή απάντηση, αλλά το παζλ έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει την ικανότητά σας να σκέφτεστε πλευρικά και μαθηματικά.

Μπορείτε να το λύσετε αυτό το πολύ δύσκολο παζλ;

Η λύση του παζλ

Η απάντηση περιλαμβάνει τη διατήρηση όλων των κερμάτων στην αριστερή πλευρά στην ίδια θέση. στην συνέχεια, το αριστερό κέρμα από τα δύο που αποτελούν την οριζόντια γραμμή στο Η μετακινείται πρώτα στην πάνω δεξιά πλευρά του σχηματισμού.

Στη συνέχεια, το κέρμα που βρίσκεται στα δεξιά αυτής της νέας θέσης μετακινείται στο χώρο στη μέση της πάνω σειράς. Απομένουν δύο κέρματα προς μετακίνηση, και τα δύο κάτω δεξιά του σχηματισμού.

Πρώτα, μετακινήστε το κέρμα που βρίσκεται πάνω από το πολύ κάτω δεξί κέρμα στην αριστερή πλευρά του, και στη συνέχεια μετακινήστε το κέρμα που κρέμεται αριστερά πάνω από το δεξί στη μέση, για να ολοκληρώσετε το Ο.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να επιστρέψετε από το Η στο Ο. Χρειάζονται έξι κινήσεις (με τον ίδιο περιορισμό).

Ο γρίφος προέρχεται από το νέο βιβλίο “Can You Solve My Problems?” του Alex Bellos, το οποίο είναι μια συλλογή 125 από τους καλύτερους γρίφους των τελευταίων 2.000 ετών.

«Το επίπεδο είναι ποικίλο. Υπάρχουν κάποιοι πολύ απλοί που μπορεί να λύσει ένα παιδί του δημοτικού και υπάρχουν κάποιοι που ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να λύσω. Η ιδέα ήταν να αφηγηθούμε την εκπληκτική ιστορία των γρίφων επιλέγοντας τους πιο ενδιαφέροντες» δήλωσε ο κ. Bellos στη MailOnline

Ο Henry Ernest Dudeney, ο οποίος επινόησε τον γρίφο “The Water Puzzle”, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καινοτόμους παζλ της Βρετανίας. Σε μια καριέρα 40 ετών που έγραφε για εφημερίδες και περιοδικά, επινόησε τα περισσότερα κλασικά ψυχαγωγικά μαθηματικά προβλήματα από οποιονδήποτε άλλον.

«Τα παζλ είναι ένα θαυμάσιο αλλά συχνά παραμελημένο μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η Βρετανία, ειδικά, έχει μια πλούσια ιστορία παζλ, από τον Αλκουίνο της Υόρκης τον 9ο αιώνα μέχρι τον Λιούις Κάρολ τον 10ο ένατο και τους Χένρι Έρνεστ Ντούντενι και Χιούμπερτ Φίλιπς τον 20ο. Τα παζλ συχνά βελτιώνονται και επικαιροποιούνται για κάθε νέα γενιά. Στο βιβλίο έχω ξαναγράψει πολλά κλασικά και έχω δώσει τη δική μου πινελιά» πρόσθεσε ο κ. Bellos

Πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ