Αυτές οι 10 συμπεριφορές δείχνουν ότι κάποιος σας ζηλεύει κρυφά

Όλοι έχουμε αισθανθεί μία μικρή ζήλια τουλάχιστον μία φορά στην ζωή μας. Ακόμα και αν ξέρουμε ότι είναι ένα άσχημο συναίσθημα δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Η ζήλια έχει σχεδιαστεί για να μας παρακινεί να δράσουμε όποτε νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε ή ότι μένουμε πίσω. Είναι ένα αρκετά περίπλοκο συναίσθημα που πολλές φορές μπορεί να «κρύβεται» πίσω από μία φιλική συμπεριφορά ή μία φαινομενικά αδιάφορη στάση.

Έτσι δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβετε πότε κάποιος σας ζηλεύει κρυφά. Ωστόσο, υπάρχουν 10 συμπεριφορές που μπορούν να σας αποκαλύψουν το πραγματικό συναίσθημα της ζήλιας στους άλλους.

Αυτές οι 10 συμπεριφορές δείχνουν ότι κάποιος σας ζηλεύει κρυφά

  • Αρνούνται να δώσουν αναγνώριση στους άλλους
  • Απολαμβάνουν να μεταφέρουν άσχημα νέα
  • Βρίσκουν πάντα προβλήματα στις ευκαιρίες που σας δίνονται
  • Σας ανταγωνίζονται πίσω από την πλάτη σας σε όλα
  • «Βαφτίζουν» τύχη όποια σκληρή δουλειά κάνετε
  • Προσπαθούν μόνιμα να σας υποβαθμίζουν
  • Δεν σας θέλουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις
  • Είναι υπερβολικά επικριτικοί
  • Έχουν παθητική επιθετικότητα
  • Μιλούν για εσάς πίσω από την πλάτη σας

Αρνούνται να δώσουν αναγνώριση στους άλλους

Όλοι θέλουμε οι πράξεις και οι προσπάθειες μας να αναγνωρίζονται από το περιβάλλον μας, είτε το εργασιακό είτε το οικογενειακό. Όταν έχουμε δουλέψει σκληρά για κάτι και έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο θέλουμε οι άλλοι να μας εκτιμούν γι’ αυτό. Ωστόσο αν κάποιος δεν αναγνωρίζει ποτέ τις προσπάθειές σας ή τις επιτυχίες σας αυτή θα μπορούσε να είναι μία συμπεριφορά που κρύβει ζήλια. Στην πραγματικότητα δεν τους αρέσει η επιτυχία σας και δεν μπορούν να σας επαινέσουν χωρίς να φανεί ο φθόνος τους. Γι’ αυτό προτιμούν να παραβλέπουν τα θετικά χαρακτηριστικά και τις επιτυχίες σας.

Απολαμβάνουν να μεταφέρουν άσχημα νέα

Υπάρχουν άνθρωποι που ενθουσιάζονται να μεταφέρουν άσχημα νέα στους «φίλους» τους. Δείχνουν μηδενικό δισταγμό και σχεδόν καμία συμπόνια γι’ αυτόν που λαμβάνει την κακή είδηση. Αντίθετα απολαμβάνουν τις δυστυχίες των άλλων. Στο δικό τους διεστραμμένο σύμπαν όταν βλέπουν τα προβλήματα των άλλων μπορούν να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους και τη ζωή τους. Γι’ αυτό και δεν χαίρονται ποτέ με τα καλά νέα που έχετε.

Βρίσκουν πάντα προβλήματα στις ευκαιρίες που σας δίνονται

Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα είναι στο πλευρό σας όταν σας δίνονται ευκαιρίες να βελτιώσετε τον εαυτό σας και την ζωή σας. Πολλές φορές μπορεί να προσπαθήσουν να σας βρουν όλα τα αρνητικά στην επιλογή που ετοιμάζεστε να κάνετε και να θέλουν να σας αποτρέψουν. Εάν διαμαρτυρηθείτε για την συμπεριφορά τους θα δικαιολογηθούν ότι απλώς προσπαθούν να σας προειδοποιήσουν και ότι θέλουν το καλό σας. Η ζήλια, όμως, τους εμποδίζει να δουν την πραγματικότητα. Κρύβουν το γεγονός ότι δεν θέλουν να βελτιώσετε την ζωή σας γιατί αυτό σημαίνει ότι εκείνοι μένουν πίσω.

Σας ανταγωνίζονται πίσω από την πλάτη σας σε όλα

Οι άνθρωποι που ζηλεύουν συνήθως έχουν μεγάλες ανασφάλειες. Γι’ αυτό τους αρέσει να σας ανταγωνίζονται. Δεν σας δίνουν, όμως, μία ξεκάθαρη ευκαιρία να τους ανταγωνιστείτε και εσείς αφού το κάνουν πίσω από την πλάτη σας. Δεν τους ενδιαφέρει ότι αυτό είναι ανήθικο αρκεί να αισθανθούν ότι σας κερδίζουν. Τίποτα δεν μένει εκτός του ανταγωνισμού. Μπορεί να κυνηγήσουν κρυφά την προαγωγή που θέλετε στην εργασία σας ή να ριχτούν στον/στην σύντροφό σας.

«Βαφτίζουν» τύχη όποια σκληρή δουλειά κάνετε

Εάν πραγματικά θέλεις να υποτιμήσεις την σκληρή προσπάθεια ενός ανθρώπου το πιο εύκολο πράγμα είναι να του πεις ότι είναι τυχερός. Το μήνυμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο άλλος έχει κερδίσει κάτι επειδή ήταν στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή και όχι επειδή προσπάθησε πολύ. Αυτή η συμπεριφορά είναι ένα σημάδι πως αυτοί οι άνθρωποι σας φθονούν. Δεν θέλουν να αναγνωρίσουν ότι αξίζετε όλα καλά πράγματα που θα έρθουν στο δρόμο σας. Προτιμούν να υπονοούν ότι αυτά οφείλονται στην τύχη.

Προσπαθούν μόνιμα να σας υποβαθμίζουν

Αναφέραμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί μαζί σας και αισθάνονται την ανάγκη να σας ξεπερνούν. Έτσι κάθε φορά που βρίσκεστε μαζί τους έχουν την έντονη ανάγκη να κάνουν επίδειξη του εαυτού τους. Οι άνθρωποι που ζηλεύουν συχνά κάνουν συγκρίσεις με τους άλλους και προσπαθούν να τους υποβαθμίσουν σε μία συζήτηση. Με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται ότι φαίνονται οι ίδιοι να αξίζουν περισσότερο στα μάτια των άλλων.

Δεν σας θέλουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις

Όταν κάποιος σας ζηλεύει κρυφά, μπορεί να προσπαθήσει να σας αποκλείσει ή να σας απομονώσει από κοινωνικές εκδηλώσεις. Αυτή η συμπεριφορά κρύβει και πάλι την ανασφάλεια και την ζήλια κάποιου. Εάν κάποιος αποφεύγει να σας προσκαλεί σε κάποιες συγκεντρώσεις τότε ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να τους «κλέψετε» την προσοχή των άλλων. Θα κάνουν, λοιπόν, τα πάντα για να μείνετε απ’ έξω από κοινωνικές εκδηλώσεις.

Είναι υπερβολικά επικριτικοί

Οι άνθρωποι που φθονούν τους άλλους κρυφά έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο να διατηρούν το αίσθημα της ανωτερότητας τους όταν οι άλλοι φαίνεται να τους ξεπερνούν και να πετυχαίνουν σε διάφορους τομείς της ζωής τους. Γίνονται επικριτικοί, υποτιμούν τα επιτεύγματα σας και υπονομεύουν την αυτοπεποίθηση σας. Στην πραγματικότητα αισθάνονται απειλή από την επιτυχία σας.

Έχουν παθητική επιθετικότητα

Αυτή είναι ίσως η πιο ύπουλη από τις συμπεριφορές τους. Οι άνθρωποι που σας ζηλεύουν κρυφά θα προσπαθήσουν να το κρύψουν και πολύ πιθανό να δείχνουν ότι θέλουν να είστε φίλοι. Γι’ αυτό θα βρουν τρόπους να εκφράσουν αυτή την επιθετικότητα τους προς εσάς με λιγότερο εμφανείς τρόπους. Μπορεί να σας κάνουν ύπουλες φιλοφρονήσεις, ήπιες προσβολές, ειρωνικές παρατηρήσεις ή αστεία σε βάρος σας.

Μιλούν για εσάς πίσω από την πλάτη σας

Αυτό έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς. Κάποια στιγμή στην ζωή μας ανακαλύψαμε ότι ένα δικό μας άτομο διέδιδε φήμες ή κουτσομπολιά για εμάς. Άλλες φορές μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες ή τα επιτεύγματά σας. Αυτή είναι μία κλασική συμπεριφορά προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να νιώσουν καλύτερα όταν βιώνουν ζήλια. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε και έρευνα που εξέτασε τα κίνητρα των ανθρώπων που κουτσομπολεύουν. Οι επιστήμονες έδειξαν ότι πίσω από το κουτσομπολιό κρύβονται αισθήματα αδυναμίας, ζήλιας και αγανάκτησης.

Τι να κάνετε

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε ένα τέτοιο άτομο στο περιβάλλον σας τότε ίσως ήρθε η ώρα να το βάλετε στην άκρη. Δεν πρέπει να παίρνετε προσωπικά τα σχόλια τους ούτε να αφήνετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί στα παιχνίδια που προσπαθούν να παίξουν σε βάρος σας. Καλό είναι να θυμάστε ότι αυτοί οι άνθρωποι βασικά δεν τα έχουν καλά με τον εαυτό τους και γι’ αυτό τα βάζουν μαζί σας.

πηγή: FOXreport.gr

Ποιος τύπος τρίχας δεν μπορεί να ξαναφυτρώσει

iPhone: Αν κάνετε αυτό το λάθος μπορεί να χάσετε τα δεδομένα σας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ