Αυτές ήταν οι καλύτερες live εμφανίσεις στα βραβεία Grammy

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες διακρίσεις των βραβείων Grammy έχουν απονεμηθεί στους νικητές σε μικρότερες ξεχωριστές εκδηλώσεις πριν από την βασική τελετή, που διαρκεί 3,5 ώρες και μεταδίδεται τηλεοπτικά σε εθνικό δίκτυο στις ΗΠΑ. Συνήθως η επίσημη τελετή είναι γεμάτη με live εμφανίσεις καλλιτεχνών.

Η 65η τελετή των Grammy θα γίνει στις 5 Φεβρουαρίου

του Ιωσήφ Αβράμογλου

Ακολουθεί η λίστα με τις καλύτερες εμφανίσεις σε τελετές των Grammy, από το 1985 μέχρι σήμερα.

Grammy 2023: Ο λαουτίστας από τα Γιάννενα που είναι υποψήφιος για βραβείο

Tina Turner, “What’s Love Got to Do with It” (1985)

Με ένα μόνο “κανόνι” φωτισμού πάνω της, ένα αστραφτερό κόκκινο φόρεμα και ένα μικρόφωνο, η Turner εντυπωσίασε με την παράστασή της, στην επιτυχία του 1984 από το άλμπουμ της “Private Dancer”. Καθώς ανέβαινε τη σκάλα στο τέλος του τραγουδιού, το πλήθος σηκώθηκε όρθιο με θαυμασμό.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Grammy για το 2023

Michael Jackson, ‘The Way You Make Me Feel’ / ‘Man in the Mirror’ (1988)

Παρόλο που σε εκείνη την τελετή το άλμπουμ “Bad” του Michael Jackson έχασε το βραβείο για το Καλύτερο Άλμπουμ της χρονιάς από το “The Joshua Tree” των U2, την βραδιά την έκλεψε η μοναδική 10λεπτη εμφάνιση του καλλιτέχνη.

Eric Clapton, ‘Tears in Heaven’ (1993)

Δύο μόλις χρόνια μετά τον τραγικό χαμό του 4χρονου γιού του Conor, ο Eric Clapton έδωσε μία συγκινητική εκτέλεση του τραγουδιού και ευχαρίστησε τον γιό του για την αγάπη που του έδωσε και το τραγούδι που του έδωσε. Ένα κομμάτι που εκείνη τη χρονιά βραβεύτηκε ως δίσκος και τραγούδι της χρονιάς.

Whitney Houston, ‘I Will Always Love You’ (1994)

H Whitney άνοιξε την τελετή εκείνης της χρονιάς με μία μοναδική εκτέλεση του ύμνου από την ταινία “The Bodyguard”, το σάουντρακ της οποίας βραβεύθηκε με το Grammy Καλύτερου Δίσκου της χρονιάς. Μερικά χρόνια αργότερα, στην τελετή του 2012, το τραγούδι το ερμήνευσε η Jennifer Hudson, μόλις μία μέρα μετά τον θάνατο της Whitney Houston.

Madonna, ‘Hung Up’ (2006)

Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της διάσημης τραγουδίστριας, στην επιτυχία της με βάση το sampling από κομμάτι των ΑΒΒΑ.

Amy Winehouse, ‘You Know I’m No Good’ / ‘Rehab’ (2008)

Η ιστορική εμφάνιση της αξέχαστης τραγουδίστριας στην τελετή των Grammy, μέσω δορυφορικής μετάδοσης από κλαμπ του Λονδίνου.

Beyoncé, ‘If I Were a Boy’ (2010)

Εξαιρετική εμφάνιση της επονομαζόμενης “Queen B”.

Pink, ‘Glitter in the Air’ (2010)

Πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση, όπου η Pink έφθασε κρεμασμένη να τραγουδάει ανάποδα με το κεφάλι προς τα κάτω.

Lady Gaga, ‘Born This Way’ (2011)

Πολυσυζητημένη εμφάνιση της στα βραβεία Grammy εκείνης της χρονιάς.

Daft Punk, ‘Get Lucky’ (2014)

Μία μοναδική στιγμή στην ιστορία της μουσικής, όπου οι Daft Punk, ο Stevie Wonder, ο Nile Rodgers και ο Pharrell Williams, είναι όλοι μαζί πάνω στη σκηνή και παίζουν ένα medley από τις επιτυχίες “Get Lucky,” “Another Star” και “Le Freak”. Πολύ γνωστοί καλλιτέχνες διασκέδαζαν από κάτω σαν θεατές, μεταξύ τους ο Paul McCartney και η Yoko Ono.

Elton John and Miley Cyrus, ‘Tiny Dancer’ (2018)

Συνεργασία που έμεινε ανάμεσα στον Elton John της παλιάς γενιάς και την Miley Cyrus της νέας γενιάς.

Kendrick Lamar, ‘XXX’ / ‘DNA’ / ‘New Freezer’ / ‘King’s Dead’ (2018)

Μία εμφάνιση αφιερωμένη στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

St. Vincent and Dua Lipa, ‘Masseduction / One Kiss’ (2019)

Demi Lovato, ‘Anyone’ (2020)

Η πολύ συγκινητική εμφάνιση της Demi Lovato στα βραβεία Grammy του 2020. Ήταν η πρώτη της live εμφάνιση μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, το 2018, όπου είχε νοσηλευθεί για υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών.

Cynthia Erivo, Leslie Odom Jr., Ben Platt and Rachel Zegler, In Memoriam (2022)

Τέσσερεις βραβευμένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες τραγούδησαν ένα medley τραγουδιών και από το μιούζικαλ “West Side Story”, στην μνήμη όσω καλλιτεχνών είχαν φύγει από τη ζωή την προηγούμενη χρονιά.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή ” ‘Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald “, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ