Αυτά είναι τα σημάδια ότι η γάτα σας θεωρεί ότι είστε η μητέρα της – Τι λέει ειδικός για τα κατοικίδια

Μία ειδικός για τα κατοικίδια μοιράζεται τα σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας θεωρεί πως είστε η μητέρα της. Η TikToker Sara δημοσιεύει καθημερινά βίντεο της γάτας της και πρόσφατα αποκάλυψε τα δύο σημάδια που δείχνουν ότι το κατοικίδιο ζώο σας πιστεύει ότι είστε το μητέρα του.

Ο ξεκαρδιστικός τρόπος που η γάτα δείχνει ότι σίγουρα δεν έχει διάθεση για αγκαλιές

Σε βίντεο που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια προβολές και ξεπερνάει τα 270.800 likes, η Sara εξηγεί ότι το πρώτο σημάδι είναι αν η γάτα σας σας ακολουθεί συνέχεια, σαν την σκιάς σας.

«Το να σας ακολουθεί στο σπίτι είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια ότι η γάτα σας έχει αποτυπωθεί σε εσάς. Αν η γάτα σας σας ακολουθεί στο μπάνιο, την κρεβατοκάμαρα και την κουζίνα, τότε εσείς και η γάτα σας έχετε αναπτύξει ένα βαθύ δέσιμο».

Η ξεκαρδιστική αντίδραση μιας γάτας όταν κάποιος τόλμησε να καθίσει στη θέση της – Βίντεο

Η Sara τόνισε πως αυτή η συμπεριφορά δείχνει πόσο λατρεύει το κατοικίδιο ζώο σας να βρίσκεται κοντά σας και ότι η γατούλα σας αναζητά αγάπη και συντροφιά.

 

Δημοφιλές time-lapse βίντεο που δείχνει ένα γατάκι Tuxedo να μεγαλώνει – Έγινε viral στο TikTok
@whyicanthavenicethings #cat #catsoftiktok #catlover ♬ origineel geluid – teddybearandthepeople

Η παγκόσμια εταιρεία υγείας των ζώων Great Pet Care εξηγεί ότι όταν μια γάτα γίνεται η σκιά σας, αυτό σημαίνει ότι μοιράζεται έναν δυνατό δεσμό μαζί σας. Η γάτα μπορεί επίσης να είναι περίεργη, ανασφαλής, να θέλει προσοχή, να θέλει φαγητό ή να θέλει να παίξει. «Είστε το κέντρο του κόσμου της γάτας σας και ο φύλακας όλων των πόρων της, επομένως είναι λογικό να σας ακολουθεί η γάτα σας», αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας.

Γάτα
πηγή: pixabay.com

Η Sara δημοσίευσε ένα νέο βίντεο για το δεύτερο σημάδι, το οποίο είναι ότι είστε ο «σύντροφος ύπνου» της γάτας σας. «Ο ύπνος βάζει μια γάτα σε πολύ ευάλωτη θέση. Οι γάτες είναι πολύ ανήσυχες για την ασφάλειά τους και δεν θα κοιμούνται κάπου όπου δεν είναι σίγουρες για το περιβάλλον τους» αποκάλυψε.

«Αν η γάτα σας νομίζει ότι είστε η μητέρα της, μπορεί να ξαπλώσει δίπλα σας και χουχουλιάσει. Αυτό σημαίνει ότι σας εμπιστεύεται να την προστατεύσετε σε περίπτωση που ένα αρπακτικό εξαπολύσει μια επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας», συνέχισε η Sara.

Πρόσθεσε ότι το κατοικίδιό σας θα είναι ήσυχο γνωρίζοντας ότι δεν θα του κάνετε τίποτα κακό όσο είναι σε λήθαργο.

 

@whyicanthavenicethings #cat #catsoftiktok #catlover ♬ origineel geluid – teddybearandthepeople

Σύμφωνα με το Cats.com, οι γάτες «κοιμούνται δίπλα στα αγαπημένα τους άτομα που τις κάνουν να νιώθουν ασφάλεια. Το να κοιμάστε μαζί με τη γάτα σας μπορεί να εμβαθύνει τον δεσμό που μοιράζεστε, αρκεί η αλληλεπίδραση να είναι θετική τόσο για τη γάτα όσο και για εσάς».

Γάτα
πηγή: pixabay.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ