7 σημάδια που υποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας ίσως έχει συναισθήματα για άλλο άτομο

Έχετε ποτέ αυτή την αίσθηση, την υποψία ότι ο/η σύντροφός σας έχει συναισθήματα για κάποιον/α άλλον/η; Δεν είναι πάντα εμφανές. Μάλιστα, τα σημάδια μπορεί να είναι τόσο μικρά που να μην είναι εύκολο να τα διακρίνετε.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε αν ο άνθρωπός σας εμπλέκεται συναισθηματικά με κάποιο άλλο άτομο, οι παρακάτω ενδείξεις ίσως σας βοηθήσουν να απαντήσετε στο ερώτημα που σας βασανίζει.

Τα 7 σημάδια που υποδεικνύουν ότι ο σύντροφός σας ίσως έχει συναισθηματική σχέση με κάποιον άλλον:

  • Αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας
  • Έχει περισσότερα μυστικά από ότι συνήθως
  • Δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά σας
  • Είναι συναισθηματικά απόμακρος/η
  • Δεν είναι πια τόσο τρυφερός/η
  • Ξαφνικά έχει έναν νέο «φίλο/η»
  • Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

1) Αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε κάθε σχέση. Αλλά τι συμβαίνει όταν η συχνότητα ή ο τόνος της επικοινωνίας με τον/την σύντροφό σας αλλάζει;

Οι μικρές αλλαγές στον τρόπο που ο/η σύντροφός σας επικοινωνεί μαζί σας μπορεί να είναι μια ένδειξη συναισθηματικής εμπλοκής του με άλλο πρόσωπο. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με λιγότερες συζητήσεις, απότομες ή σύντομες απαντήσεις, ή ακόμα και αποφυγή ορισμένων θεμάτων.

Δώστε προσοχή σε αυτές τις αλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο, δεν βγάζετε αβίαστα συμπεράσματα, αλλά παρατηρείτε τις σημαντικές αλλαγές και τις επισημαίνετε ανοιχτά στον/στη σύντροφό σας. Θυμηθείτε, ο ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε.

2) Έχει περισσότερα μυστικά από ότι συνήθως

Αν ο/η σύντροφός σας ξαφνικά κρύβει περισσότερα πράγματα και γίνεται υπεπροστατευτικός/η με τον προσωπικό του/της χώρο και τις ηλεκτρονικές συσκευές του/της αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι συναισθηματικής σχέσης με κάποιον άλλον.

Μην κατηγορήσετε τον άνθρωπό σας χωρίς να έχετε αποδείξεις. Μοιραστείτε τις αμφιβολίες και τις σκέψεις σας για να ενισχύσετε την μεταξύ σας επικοινωνία.

3) Δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά σας

Όταν ο/η σύντροφός σας αρχίζει να δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον για τη ζωή και την καθημερινότητά σας, μπορεί να οφείλεται στο ότι συναισθηματικά είναι αλλού και πως το ενδιαφέρον που έδειχνε τον προηγούμενο καιρό που ήθελε να ξέρει κάθε λεπτομέρεια της μέρα σας έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

4) Είναι συναισθηματικά απόμακρος/η

Η οικειότητα είναι η κόλλα που κρατάει μια σχέση ενωμένη. Πρόκειται για το μοίρασμα συναισθημάτων, σκέψεων, φόβων, ελπίδων και ονείρων. Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτή η κόλλα αρχίζει να στεγνώνει;

Ο/η σύντροφός σας μπορεί να είναι σωματικά παρών/παρούσα αλλά συναισθηματικά απόμακρος/η. Μπορεί να είναι εκεί μαζί σας αλλά να φαίνεται ότι βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά στις σκέψεις και τα συναισθήματά του/της.

Αυτή η συναισθηματική απόσταση μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ο/η σύντροφός σας βρίσκεται όντως αλλού.

5) Δεν είναι πια τόσο τρυφερός/ή

Η τρυφερότητα είναι μία από τις γλώσσες της αγάπης. Είναι ένας τρόπος να πει κανείς «με νοιάζει» χωρίς να πει ούτε μια λέξη. Αλλά ξέρατε ότι το επίπεδο τρυφερότητας κάποιου μπορεί να αλλάξει όταν είναι συναισθηματικά δεσμευμένος/η με κάποιον άλλον;

Αν ο/η σύντροφός σας ξαφνικά γίνει πιο τρυφερός/ή ή λιγότερο τρυφερός/ή, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Θυμηθείτε, όμως, ότι οι αλλαγές στην τρυφερότητα δεν υποδηλώνουν πάντα απιστία. Απλά μπορεί να προκαλούνται λόγω άγχους, εξάντλησης ή άλλων παραγόντων.

6) Ξαφνικά έχει νέο «φίλο/η»

Αν ο/η σύντροφός σας ξαφνικά έχει έναν νέο/α «φίλο/η», περνούν πολύ χρόνο μαζί ή μιλάνε πολύ, μπορεί να είναι ένδειξη ότι τρέφει κάποια συναισθήματα για αυτό το άτομο.

Το να κάνεις νέους φίλους είναι κάτι πολύ όμορφο όμως παρατηρήστε πόσο συχνά μιλά ο/ σύντροφός σας μαζί του/της και πόσες πληροφορίες μοιράζονται.

7) Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Το ένστικτό σας είναι πιο δυνατό από όσο νομίζετε. Αν κάτι δεν σας κάθεται καλά στη σχέση σας, είναι σημαντικό να ακούσετε αυτό το ένστικτό. Αν παρατηρείτε αυτά τα σημάδια και σας προκαλούν ανησυχία, αξίζει να τα συζητήσετε με τον/τη σύντροφό σας.

Θυμηθείτε, η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα σημάδια δεν αποτελούν απόδειξη απιστίας. Οποιαδήποτε υποψία που μπορεί να έχετε αξίζει να τη συζητήσετε με τον/τη σύντροφό σας με ειλικρίνεια. Μπορεί να υπάρχουν εξηγήσεις για αυτά τα σημάδια που δεν σχετίζονται με συναισθηματική απιστία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ