Η μυστική συνταγή των επιτυχημένων ανθρώπων – Τα 7 πράγματα που κάνουν κάθε πρωί

Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να αναρωτιέται για τη μυστική συνταγή επιτυχίας που κρύβουν οι υψηλές επιδόσεις; Ή μήπως έχετε περιέργεια για το πώς οι άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους για να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε 24 ώρες και να είναι απόλυτα παραγωγικοί;

Αυτά είναι τα 7 πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις στην αρχή κάθε μέρας

  1. Σηκώνονται νωρίς και αγκαλιάζουν τη μοναξιά
  2. Ασκούνται για να δώσουν ενέργεια στη μέρα τους
  3. Ξεκινούν τη μέρα με ευγνωμοσύνη
  4. Δίνουν προτεραιότητα στα καθήκοντά τους
  5. Τροφοδοτούν τον οργανισμό τους με θρεπτικό πρωινό
  6. Αγκαλιάζουν στιγμές επίγνωσης
  7. Θέτουν ξεκάθαρους και φιλόδοξους στόχους

Σηκώνονται νωρίς και αγκαλιάζουν τη μοναξιά

Ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των ατόμων με υψηλές επιδόσεις είναι ότι συνήθως ξυπνούν νωρίς. Κατανοούν την αξία των ωρών ησυχίας που ο κόσμος ακόμα κοιμάται και μπορούν να έχουν χρόνο για τον εαυτό τους, παραμένοντας ανενόχλητοι.

Οι άνθρωποι υψηλών επιδόσεων χρησιμοποιούν αυτές τις πρώτες πρωινές ώρες με σύνεση για να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα. Η ηρεμία του πρωινού προσφέρει έναν αδιάκοπο χώρο για προβληματισμό, προγραμματισμό και καθορισμό προσωπικών προθέσεων. Στη σιωπή της αυγής, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις βρίσκουν διαύγεια και εστίαση που τροφοδοτεί την παραγωγικότητά τους όλη την ημέρα. Είναι η καλύτερη ώρα να σκεφτείτε τις λίστες υποχρεώσεων, να ιεραρχήσετε τις εργασίες και να οραματιστείτε την επιτυχία τους.

Αυτή η πρακτική δεν αφορά τη θυσία του ύπνου, αλλά τη βελτιστοποίηση των ωρών αφύπνισης. Άρα, μια επιτυχημένη μέρα ξεκινά με ένα επιτυχημένο πρωινό.

Ασκούνται για να δώσουν ενέργεια στη μέρα τους

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με υψηλές επιδόσεις ενσωματώνουν κάποια μορφή σωματικής δραστηριότητας στην πρωινή τους ρουτίνα. Ο λόγος; Η άσκηση δεν είναι μόνο για τη διατήρηση της σωματικής υγείας. Είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για πνευματική διαύγεια και ενέργεια.

Δεν χρειάζεται να κάνετε εξαντλητικές προπονήσεις στο γυμναστήριο ή έντονες διαδρομές το ξημέρωμα, αν και σίγουρα μπορείτε να το κάνετε αν το επιθυμείτε. Ή θα μπορούσατε να κάνετε κάτι απλό, όπως μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή μια γρήγορη συνεδρία γιόγκα.

Ξεκινούν τη μέρα με ευγνωμοσύνη

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των ατόμων με υψηλές επιδόσεις είναι ότι ξεκινούν τη μέρα τους με μια αίσθηση ευγνωμοσύνης. Συχνά έχουν την πρακτική να αναγνωρίζουν τα πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμονες, δίνοντας θετικό τόνο για την υπόλοιπη ημέρα τους.

Το να υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια, ξεκινώντας τις μέρες με μια καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη και μάτια που βλέπουν τα θετικά ακόμα και στις πιο συννεφιασμένες μέρες, θα σας κάνει καλό.

Δίνουν προτεραιότητα στα καθήκοντά τους

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις γνωρίζουν την αξία του χρόνου και κατανοούν τη σημασία της ιεράρχησης των καθηκόντων τους. Δεν βυθίζονται απλώς στη δουλειά της ημέρας, αλλά αντίθετα, αφιερώνουν χρόνο κάθε πρωί για να προσδιορίσουν τις πιο σημαντικές εργασίες τους και να εστιάσουν πρώτα σε αυτές.

Αυτή η προσέγγιση πηγάζει από την κατανόηση ότι δεν είναι όλες οι εργασίες ισάξιες. Ορισμένες δραστηριότητες έχουν υψηλότερο αντίκτυπο στους γενικούς στόχους από άλλες. Εντοπίζοντας αυτές τις εργασίες νωρίς την ημέρα, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις διασφαλίζουν ότι η ενέργεια και η εστίασή τους κατευθύνονται σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία.

Τροφοδοτούν τον οργανισμό τους με θρεπτικό πρωινό

Το πρωινό δεν ονομάζεται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας χωρίς λόγο. Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις κατανοούν ότι η διατροφή είναι κάτι που χρειάζεται προσοχής και το ξεκίνημα με ένα υγιεινό πρωινό είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και της συγκέντρωσης όλη την ημέρα.

Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι η κατανάλωση ενός πρωινού πλούσιου σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική σας λειτουργία; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά αυξάνουν την παραγωγή νευροδιαβιβαστών όπως η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη, που ενισχύουν την εστίαση, την εγρήγορση και την πνευματική ευκινησία.

Το να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα θρεπτικό πρωινό είναι κάτι περισσότερο από το να καταπνίγουμε την πρωινή μας πείνα. Έχει να κάνει με το να παρέχουμε στο σώμα μας το σωστό είδος καυσίμου για να μας τροφοδοτεί μέσα από τα πολυάσχολα προγράμματά μας.

Επιπλέον, βοηθά στο να βάλουμε τον σωστό τόνο και μας οδηγεί να κάνουμε συνειδητές επιλογές τροφίμων κατά τη διάρκεια της ημέρας που θα μας βοηθήσουν να αποδίδουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Αγκαλιάζουν στιγμές επίγνωσης

Τα άτομα με υψηλές επιδόσεις έχουν επίσης συχνά μια πρακτική ενσυνειδητότητας στην πρωινή τους ρουτίνα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο διαλογισμός, οι ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή απλώς να περάσετε μερικές ήσυχες στιγμές σε προβληματισμό. Κατανοούν ότι η επίγνωση μπορεί να μειώσει το άγχος, να ενισχύσει την εστίαση και να βελτιώσει τη συνολική ψυχική ευεξία.

Ομολογώ ότι η ιδέα να καθίσω ακίνητος και να ησυχάσω το μυαλό μου ήταν εκφοβιστική στην αρχή. Πάντα ήμουν λάτρης, συνεχώς σε κίνηση και η σκέψη να μην κάνω τίποτα για αρκετά λεπτά κάθε μέρα φαινόταν αντιπαραγωγική.

Θέτουν ξεκάθαρους και φιλόδοξους στόχους

Πάνω από όλα, τα άτομα με υψηλές επιδόσεις ξεκινούν τη μέρα τους με σαφή κατανόηση των στόχων τους. Γνωρίζουν σε τι εργάζονται και χρησιμοποιούν αυτό το όραμα για να καθοδηγήσουν τις καθημερινές τους ενέργειες.

Δεν πρόκειται για αόριστους ή δειλούς στόχους, αλλά για φιλόδοξους στόχους που τους ωθούν έξω από τις ζώνες άνεσής τους. Καταλαβαίνουν ότι η πραγματική ανάπτυξη συμβαίνει όταν τολμάμε να κάνουμε μεγάλα όνειρα και μετά καταβάλλουμε δουλειά για να κάνουμε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.

Ο καθορισμός σαφών και φιλόδοξων στόχων έχει να κάνει με το να γνωρίζουμε πού θέλουμε να πάμε και μετά να χαράξουμε την πορεία για να φτάσουμε εκεί. Είναι να κάνεις μεγάλα όνειρα, αλλά και να είσαι πρόθυμος να καταβάλεις την προσπάθεια που απαιτείται για να κάνεις αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.

Συμπέρασμα

Εάν έλκεστε από αυτές τις συνήθειες, είναι πιθανό να βρίσκεστε στο δρόμο για να αποκτήσετε υψηλές επιδόσεις. Η ομορφιά αυτών των συνηθειών είναι ότι δεν είναι αποκλειστικές σε λίγους εκλεκτούς. Μπορούν να καλλιεργηθούν από οποιονδήποτε θέλει να καταβάλει προσπάθεια.

Σκεφτείτε λοιπόν την καθημερινότητά σας.

Υπάρχουν τομείς όπου μπορείτε να ενσωματώσετε αυτές τις συνήθειες; Μπορείτε να σηκωθείτε λίγο νωρίτερα για λίγη μοναξιά ή ίσως να προσθέσετε μια πρακτική προσοχής στο πρωινό σας; Ίσως είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τις επιλογές πρωινού σας ή να επαναξιολογήσετε τις στρατηγικές σας για τον καθορισμό στόχων.

Η διαδικασία δεν θα είναι στιγμιαία. Θα απαιτήσει δέσμευση και προθυμία να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Αλλά θυμηθείτε, η πρόοδος γίνεται με μικρά βήματα, όχι με γιγάντια άλματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ