UFO: Νέο έγγραφο από το Πεντάγωνο – «Θα μπορούσαν να στείλουν μίνι ανιχνευτές στη Γη»

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν σε ένα προσχέδιο εγγράφου την περασμένη εβδομάδα ότι εξωγήινοι θα μπορούσαν να επισκέπτονται το ηλιακό μας σύστημα και να απελευθερώνουν μικρότερους ανιχνευτές όπως αποστολές που διεξάγει η NASA όταν μελετούν άλλους πλανήτες.

Ένα προσχέδιο ερευνητικής έκθεσης που συντάχθηκε από τον Sean Kirkpatrick, διευθυντή του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων (AARO) του Πενταγώνου και τον Abraham Loeb, πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου και επικεντρώνεται στους φυσικούς περιορισμούς αγνώστων εναέριων φαινομένων.

«…Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε δυνητικά να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει πολλούς μικρούς ανιχνευτές κατά τη διάρκεια της κοντινής του διέλευσης στη Γη, μια επιχειρησιακή κατασκευή όχι πολύ διαφορετική από τις αποστολές της NASA», σημειώνεται στην έκθεση. «Αυτοί οι «σπόροι πικραλίδας» θα μπορούσαν να διαχωριστούν από το μητρικό σκάφος με την παλιρροιακή βαρυτική δύναμη του Ήλιου ή με μια ικανότητα ελιγμών».

ufo-nasa

Το AARO ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2022 και είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση αντικειμένων στον ουρανό, υποβρύχια και στο διάστημα – ή πιθανώς ένα αντικείμενο που έχει τη δυνατότητα να μετακινείται από τον έναν τομέα στον άλλο. Το Κογκρέσο ανέθεσε στη NASA να βρει το 90% όλων των αντικειμένων κοντά στη Γη που είναι μεγαλύτερα από 140 μέτρα το 2005, κάτι που οδήγησε σε τηλεσκόπια Pan-STARRS, σύμφωνα με την έκθεση.

Στις 19 Οκτωβρίου 2017, το Pan-STARRS εντόπισε ένα ασυνήθιστο διαστρικό αντικείμενο που αργότερα ονομάστηκε «Oumuamua, ή πρόσκοπος στη Χαβάη.

Το αντικείμενο είχε σχήμα πούρου, φαινόταν επίπεδο και εκτινάχθηκε μακριά από τον ήλιο χωρίς να δείχνει ουρά κομήτη, με αποτέλεσμα οι επιστήμονες να πιστεύουν ότι ήταν τεχνητό. Τρία χρόνια αργότερα, ανακαλύφθηκε ένα άλλο αντικείμενο, το οποίο δεν είχε ίχνος κομήτη.

Όπως αναφέρει η NY POST, η έκθεση ανέφερε επίσης ότι έξι μήνες πριν, ο Oumuamua πλησιάσει τη Γη, ένας διαστρικός μετεωρίτης μεγέθους ενός μέτρου, ο IM2, συνετρίβη στη Γη και παρουσίασε ίδια ταχύτητα σε σχέση με τον Ήλιο σε μεγάλες αποστάσεις και ίδιο σχήμα με τον Oumuamua.

«Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, αυτοί οι μικροσκοπικοί ανιχνευτές θα έφταναν στη Γη ή σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος για εξερεύνηση, καθώς το μητρικό σκάφος περνά μέσα σε ένα κλάσμα του διαχωρισμού Γης-Ήλιου – ακριβώς όπως έκανε το «Oumuamua»», έγραψαν οι συγγραφείς. «Οι αστρονόμοι δεν θα μπορούσαν να παρατηρήσουν τον ψεκασμό των μίνι ανιχνευτών επειδή δεν αντανακλούν αρκετό ηλιακό φως για να τους παρατηρήσουν τα υπάρχοντα τηλεσκόπια έρευνας». Το ερευνητικό έγγραφο έρχεται μετά από έναν μήνα εξέτασης άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τις ΗΠΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ