Το Twitter στα δόντια του σκύλου του Dogecoin: Γιατί ο Μασκ «έφαγε» το μπλε πουλί

Φρενίτιδα επικρατεί από το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter μετά την απόφαση του Έλον Μασκ να αντικαταστήσει το εμβληματικό μπλε πουλί του δημοφιλούς social media με τον σκύλο του Dogecoin.

Twitter: Ο Έλον Μασκ αντικατέστησε το μπλε πουλί με τον σκύλο του κρυπτονομίσματος

Λίγες ώρες αφού ο ιδιοκτήτης του Twitter τοποθέτησε ως logo την φιγούρα του σκύλου που συνδέεται με το Dogecoin, η αξία του κρυπτονομίσματος εκτοξεύθηκε. Από 0,08 δολ., η αξία του Dogecoin έφτασε σε άνω του 0,10 δολ.. Μία αύξηση την τάξεως του 20%.

Το Dogecoin

Ο Έλον Μασκ, που μετρά 133 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, χρησιμοποιεί εδώ και καιρό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή του ιδίου και του ιδιότυπου χιούμορ του και έχει προωθήσει μέσω της πλατφόρμας το dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα υψηλής διακύμανσης που δημιουργήθηκε αρχικά για πλάκα.

Το dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 και ήταν μία ειρωνική απάντηση σε δύο φαινόμενα του web: τα κρυπτονομίσματα, που πλήθυναν μετά την εμφάνιση του bitcoin, και τα memes «Doge» με τον σκύλο ράτσας Shiba Inu που είχαν κατακλύσει το Δίκτυο.

Doge meme

Ενισχυμένο από μία φρενίτιδα αγορών τέτοιου είδους τίτλων στις αρχές του 2021 σε συνδυασμό με πλειάδα θετικών μηνυμάτων του Έλον Μασκ στο Twitter, το dogecoin εκτοξεύθηκε σε επίπεδο άνω των 70 σεντς τον Μάιο 2021, για να υποχωρήσει μετά την μετάδοση σατιρικής εκπομπής στην οποία ο Μασκ χαρακτήριζε «απάτη» το κρυπτονόμισμα.

Ένας επενδυτής που έχασε χρήματα στοιχηματίζοντας στο dogecoin κατέθεσε τον Ιούνιο 2022 αγωγή ζητώντας 258 δισεκατομμύρια δολάρια αποζημίωση από τον Έλον Μασκ και τις εταιρείες του Tesla και SpaceX. Ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η υπόσχεση του Έλον Μασκ

Η αλλαγή του logo του Twitter προκάλεσε βροχή μηνυμάτων.

O Έλον Μασκ ανέβασε στην πλατφόρμα μία φωτογραφία από συνομιλία που είχε το 2022 με έναν χρήστη, κατά την οποία έδινε την υπόσχεση ότι όταν αγοράσει το Twitter, θα κάνει logo του το «Doge».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ