Το λάθος που ρίχνει την ταχύτητα του Wi-Fi σας και «σκοτώνει» το smartphone σας – Πώς να το αποφύγετε

Είναι μια ζεστή βραδιά και μόλις ξεκινήσατε να βλέπετε την αγαπημένη σας σειρά ή ταινία. Καθώς φτάνει στο τέλος της, το Wi-Fi σας σταμάτα να λειτουργεί.

Πριν αποσυνδέσετε το ρούτερ σας, κοιτάξτε το smartphone σας. Ο «ένοχος» θα μπορούσε να είναι κάποια εφαρμογή που «καταβροχθίζει» πολύτιμο εύρος ζώνης του Wi-Fi σας.

Πώς να ελέγξετε τις εφαρμογές που εξαντλούν το Wi-Fi σας

Για Android

  • Ανοίξτε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις» και μετά «Συνδέσεις»
  • Πατήστε «Χρήση δεδομένων» και μετά «Χρήση δεδομένων Wi-Fi»
  • Τα βήματα διαφέρουν ανάλογα με το τηλέφωνό σας. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, αναζητήστε τις ρυθμίσεις σας για Wi-Fi ή τα δεδομένα

Εκεί, θα δείτε κάθε εφαρμογή και πόσο εύρος ζώνης χρησιμοποιήθηκε τον τελευταίο μήνα. Το Android σάς επιτρέπει να πάτε έως και τέσσερις μήνες πίσω για μια ακόμη πιο λεπτομερή επισκόπηση. Επιλέξτε τις ημερομηνίες στο επάνω μέρος της οθόνης και είστε έτοιμοι!

Για iPhone

Ενώ το iOS δεν διαθέτει ενσωματωμένη δυνατότητα παρακολούθησης της χρήσης Wi-Fi, υπάρχει μια λύση. Μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας για το ποιες εφαρμογές έχουν μεγαλύτερη ένταση εύρους ζώνης.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή «Ρυθμίσεις» και πηγαίνετε στην επιλογή «Κινητό»
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τις εφαρμογές

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε πιο βαριές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης ή πλατφόρμες ψυχαγωγίας ενώ βρίσκεστε στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας, επομένως αυτά ενδέχεται να είναι κρυμμένα παρακάτω. Το Spotify, το YouTube και το Netflix είναι συνήθως μερικοί από τους κύριους ένοχους!

Τι να κάνετε για αυτό το πρόβλημα

Πρέπει οπωσδήποτε να κλείσετε τις εφαρμογές που εξαντλούν το Wi-Fi σας, εφόσον και εάν δεν χρησιμοποιούνται και καταναλώνουν υπερβολικό εύρος ζώνης.

Πώς να προστατευτείτε από αυτές τις εφαρμογές

  • Ρυθμίσεις περιεχομένου
  • Αυτόματες λήψεις
  • Εύρεση εναλλακτικών λύσεων
  • Εφαρμόστε έναν έλεγχο εφαρμογής

Ρυθμίσεις περιεχομένου

Οι περισσότερες εφαρμογές έχουν μια εσωτερική ρύθμιση που σας επιτρέπει να ελέγχετε το περιεχόμενο που βλέπετε. Η μείωση της ανάλυσης, η απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής ή η αλλαγή της εξόδου σε εικόνες τυπικής ποιότητας μπορεί να ελαφρύνει το φορτίο.

Αυτόματες λήψεις

Οι εφαρμογές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και social media συνήθως κάνουν αυτόματη λήψη αρχείων όταν συνδέονται στο διαδίκτυο. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Εύρεση εναλλακτικών λύσεων

Ορισμένες εφαρμογές έχουν μια εναλλακτική έκδοση με μια πιο αποδοτική και ελαφρά χρήση δεδομένων, όπως το Facebook Lite για Android. Για iOS δυστυχώς δεν υπάρχει μια τέτοια επιλογή.

Εφαρμόστε έναν έλεγχο εφαρμογών

Κάντε κύλιση στις εφαρμογές σας και σημειώστε ποιες χρησιμοποιείτε σπάνια και ποιες δεν χρησιμοποιείτε. Έχετε δύο ή τρεις εφαρμογές που εκτελούν την ίδια λειτουργία; Διαλέξτε ποια θα πρέπει να διαγράψετε.

Το iPhone σας μπορεί να σας βοηθήσει αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Για να λάβετε μια λεπτομερή προβολή της δραστηριότητας της εφαρμογής σας και του τι χρησιμοποιείτε περισσότερο, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Χρόνος» στην οθόνη και επιλέξτε «Προβολή όλων των δραστηριοτήτων».

Εάν χρησιμοποιείτε Android, πατήστε «Ρυθμίσεις» > «Ψηφιακή ευεξία και γονικοί έλεγχοι» > «Πίνακας ελέγχου» για να δείτε τους χρόνους οθόνης για κάθε εφαρμογή.

Πηγή: FOXreport.gr

Ελέγχετε συνέχεια εάν έχετε κλειδώσει την πόρτα; Μπορεί να είναι σημάδι μίας σοβαρής ψυχικής διαταραχής

Χάκερ αποκαλύπτει τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ