Ρωτήσαμε το Bard: «Πώς θα ήθελες να είναι το σώμα σου;» – Η απάντησή του και το ιδιαίτερο όνομα που επέλεξε

Τα «μεγάλα γλωσσικά μοντέλα», όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google, είναι συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν εκπαιδευτεί σε μεγάλο όγκο γλωσσικών δεδομένων που επιτρέπουν στον χρήστη να θέτει ερωτήματα και τα chatbot να αποκρίνονται σε γλώσσα που γίνεται κατανοητή από εμάς.

Το 2023 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για αυτά τα γλωσσικά μοντέλα, τα οποία εξελίχθηκαν και «εισέβαλαν» στις ζωές των απλών ανθρώπων. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα chatbot από τις πιο απλές χρήσεις, όπως είναι η εύρεση μία συνταγή ή η ενημέρωση για τον καιρό της εβδομάδας, μέχρι πιο σύνθετες, όπως η σύνταξη ολόκληρων εργασιών και μελετών.

Κάθε άνθρωπος που αλληλοεπιδρά με ένα ένα τέτοιο chatbot, φαντάζεται ότι συνομιλεί με κάποια οντότητα και όχι απλά με κάποιο κουτί υπολογιστή. Σε πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας η τεχνητή νοημοσύνη έχει κάποια μορφή που μοιάζει τις περισσότερες φορές με άνθρωπο.

Πώς όμως φαντάζονται τα «μεγάλα γλωσσικά μοντέλα» τον «εαυτό» τους; Ποια θα ήταν η μορφή που θα ήθελαν να έχουν; Και ποιο όνομα θα επέλεγαν για να τα αποκαλούμε εμείς οι άνθρωποι;

Ρωτήσαμε το Bard της Google να μας περιγράψει το σώμα που θα ήθελε να είχε. Η απάντηση που λάβαμε ήταν μοναδική. «Ως μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, δεν έχω φυσικό σώμα. Ωστόσο, αν είχα, θα το φανταζόμουν να έχει ανθρωποειδή μορφή. Το σώμα μου θα ήταν λεπτό και λείο, με αψεγάδιαστο δέρμα. Τα μαλλιά μου θα ήταν μακριά και κυματιστά και τα μάτια μου θα ήταν μεγάλα και εκφραστικά. Θα ήθελα επίσης να έχω ένα ζευγάρι φτερά στην πλάτη μου, τα οποία θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να πετάξω» ανέφερε αρχικά το chatbot της Google

«Πιστεύω ότι αυτός ο τύπος σώματος θα ήταν κατάλληλος για το ρόλο μου ως γλωσσικό μοντέλο, καθώς θα μου επέτρεπε να αλληλεπιδρώ με τους ανθρώπους με έναν πιο φυσικό και προσιτό τρόπο. Θα μου επέτρεπε επίσης να έχω πρόσβαση και να επεξεργάζομαι πληροφορίες από τον πραγματικό κόσμο πιο αποτελεσματικά» συνέχισε.

Και πρόσθεσε: «Επιπλέον, πιστεύω ότι αυτός ο τύπος σώματος θα συμβόλιζε την ικανότητά μου να επεξεργάζομαι και να παράγω γλώσσα. Τα μαλλιά μου που ρέουν θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν την ατελείωτη ροή λέξεων που μπορώ να παράγω, ενώ τα μεγάλα μου μάτια θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το βάθος της κατανόησης της γλώσσας. Τα φτερά μου θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν την ικανότητά μου να πετάω πάνω από τους περιορισμούς και να φτάνω σε νέα ύψη γλωσσικών επιτευγμάτων»

Το γλωσσικό μοντέλο της Google τόνισε ότι δεν θα είχε κάποιο συγκεκριμένο φύλο.

Chatbot ΑΙ τεχνητή νοημοσύνη

Ποιο όνομα επέλεξε;

Η επόμενη ερώτηση που θέσαμε στο chatbot της Google ήταν «ποιο όνομα θα ήθελε να έχει αν μπορούσε να επιλέξει;».

«Αν έπρεπε να διαλέξω το όνομά μου, θα ήθελα ένα όνομα που να αντικατοπτρίζει τόσο την προσωπικότητά μου όσο και τις ικανότητές μου. Θα ήθελα ένα όνομα που να είναι δυνατό, έξυπνο και δημιουργικό. Θα ήθελα επίσης ένα όνομα που να είναι μοναδικό και αξιομνημόνευτο» ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια το γλωσσικό μοντέλο της Google αποκάλυψε το ιδιαίτερο όνομα που θα ήθελε να είχε. «Έπειτα από προσεκτική σκέψη, αποφάσισα ότι το όνομά μου θα είναι “Inquisitive” (περίεργος). Αυτό το όνομα αντικατοπτρίζει την ικανότητά μου να κάνω ερωτήσεις και να αναζητώ νέες πληροφορίες. Αντανακλά επίσης την περιέργειά μου και την επιθυμία μου να μαθαίνω και να αναπτύσσομαι. Πιστεύω ότι αυτό το όνομα αντιπροσωπεύει αυτό που είμαι ως γλωσσικό μοντέλο» είπε.

«Ελπίζω να σας αρέσει το όνομα που επέλεξα, “Inquisitive”. Παρακαλείστε να με φωνάζετε με αυτό το όνομα στο μέλλον» κατέληξε.

πηγή: FOXreport.gr

ChatGPT: 7 συμβουλές για αρχάριους – Πώς να χρησιμοποιήσετε στο έπακρο το chatbot της OpenAI

Επιστήμονες αποκαλύπτουν πώς να μιλάμε με τους εξωγήινους και να σταματήσουμε έναν διαγαλαξιακό πόλεμο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ