Πώς να αναφέρετε προβλήματα στους δρόμους μέσω του Google Maps – 5 απλά βήματα

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να δείτε όταν έχετε ήδη αργήσει σε ένα ραντεβού ή στην δουλειά σας είναι κίνηση στους δρόμους. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι δεν γνωρίζετε αν το μποτιλιάρισμα προκαλείται από ένα φανάρι, ή από κάτι πιο σοβαρό, όπως ένα ακινητοποιημένο όχημα, που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις.

Παρόλο που δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω στο χρόνο και να επιλέξετε έναν διαφορετικό δρόμο, μπορείτε να συμβάλλετε στο να αποτρέψετε άλλους οδηγούς από το να βρεθούν στην ίδια θέση με εσάς. Αυτό γίνεται χάρη στη λειτουργία «Προσθήκη αναφοράς» (Add a report) στην εφαρμογή Google Maps.

Με την αναφορά οδικών συμβάντων, εσείς και άλλοι οδηγοί στην περιοχή σας βοηθάτε το Google Maps να παρέχει ακριβέστερες ενημερώσεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες ενημερώνονται καλύτερα για την τρέχουσα κατάσταση του οδικού δικτύου και ανακατευθύνονται σε ταχύτερους, λιγότερο επιβαρυμένους δρόμους.

Παρακάτω θα βρείτε έναν γρήγορο οδηγό για το πώς να αναφέρετε οδικά προβλήματα στο Google Maps.

google maps

Πώς να αναφέρετε προβλήματα στους δρόμους μέσω του Google Maps:

Για να αναφέρετε ένα τροχαίο, κλείσιμο δρόμου, ακινητοποιημένο όχημα ή οποιοδήποτε άλλο οδικό συμβάν στο Google Maps, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Ανοίξτε το Google Maps στο smartphone σας. H ασφάλεια πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Aν οδηγείτε, σταματήστε ή ζητήστε από έναν συνεπιβάτη να κάνει την αναφορά για εσάς.
  • Εισάγετε τη διεύθυνση του προορισμού σας στην κορυφή.
  • Πατήστε το κουμπί «Έναρξη» στο κάτω μέρος για να μεταβείτε στη λειτουργία πλοήγησης.
  • Επιλέξτε το εικονίδιο της φούσκας συνομιλίας με το σύμβολο «+» στη δεξιά πλευρά της οθόνης για να ανοίξετε τον πίνακα «Προσθήκη αναφοράς». Εναλλακτικά, πατήστε την εκτιμώμενη ώρα στο κάτω μέρος και επιλέξτε «Προσθήκη αναφοράς» από το μενού.
  • Στον πίνακα «Προσθήκη αναφοράς», επιλέξτε τον τύπο του οδικού προβλήματος που αντιμετωπίσατε: «Σύγκρουση», «Κινητή κάμερα ταχύτητας», «Συμφόρηση», «Οδικά έργα», «Κλείσιμο λωρίδας», «Ακινητοποιημένο όχημα» ή «Αντικείμενο στο δρόμο».

* Σε περίπτωση που θέλετε να ακυρώσετε την αναφορά, πατήστε «Αναίρεση» πριν τελειώσει ο σύντομος χρονοδιακόπτης.

πηγή: FOXreport.gr

Το Fortnite επιστρέφει στα iPhone – Η ανακοίνωση της Epic Games

Προσοχή: Νέα ευπάθεια του Outlook επιτρέπει στους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ