Κινητά: Πώς θα κρατά περισσότερο η μπαταρία σας – Αυτό είναι το μυστικό

Αποφορτίζεται συχνά η μπαταρία του τηλεφώνου σας; Θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας; Για να το πετύχετε αυτό υπάρχει ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος χρησιμοποιώντας μια ενσωματωμένη λειτουργία του smartphone σας.

Στα android smartphones η ρύθμιση που θα σώσει τη ζωή της μπαταρίας σας ονομάζεται που ονομάζεται «λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας», ενώ στα iphone «λειτουργία χαμηλής ισχύος» . Και στις δύο περιπτώσεις, η εν λόγω λειτουργία είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τους χρήστες να εξοικονομούν μπαταρία όταν τη χρειάζονται περισσότερο προσαρμόζοντας αυτόματα ορισμένες ρυθμίσεις προκειμένου να μειωθεί η συνολική κατανάλωση ισχύος του τηλεφώνου.

Android – Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρυθμίσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή του Android τηλεφώνου σας.

Στο Android smartphone, σύρετε με το δάχτυλό σας από το επάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω για να αποκαλύψετε τον «Γρήγορο Πίνακα». Αυτό είναι το μενού που σας δείχνει μερικές συντομεύσεις και ειδοποιήσεις.

Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί «Εξοικονόμηση ενέργειας». Αυτό είναι το κουμπί που μοιάζει με μπαταρία με ένα φύλλο πάνω της. Μπορείτε επίσης να το βρείτε στην εφαρμογή «Ρυθμίσεις» στην ενότητα «Μπαταρία».

iPhone – Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής ισχύος

Όπως στα Αndroid έτσι και εδώ σύρετε με το δάχτυλο σας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω για να εμφανιστεί ο «Πίνακας Συντομεύσεων». Στο κάτω μέρος του πίνακα, στα δεξιά θα πρέπει να βλέπετε ένα εικονίδιο με μία μπαταρία. Αν πατήσετε πάνω σε αυτό, η μπαταρία του εικονιδίου θα γεμίσει με κίτρινο χρώμα και έτσι θα ξέρετε πως έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία χαμηλής ισχύος.

Αν δεν βλέπετε αυτό το εικονίδιο τότε μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» του τηλεφώνου σας, επιλέξτε την ενότητα «Μπαταρία» και σύρετε τον διακόπτη στην «Λειτουργία χαμηλής ισχύος» ώστε να γίνει πράσινος. Είστε έτοιμοι!

 Μειονεκτήματα της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας

Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας έχει και ορισμένα μειονεκτήματα. Μπορεί να επιβραδύνει λίγο τη λειτουργία του τηλεφώνου σας, να ρίξει τη φωτεινότητα και να το κάνει να μην ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα. Μπορεί επίσης να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες και εφαρμογές που ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε, όπως GPS, Bluetooth, Wi-Fi και παιχνίδια. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μόνο όταν το χρειάζεστε πραγματικά και όχι συνεχώς.

Πηγή: FOXreport.gr

Aπίστευτο βίντεο: «Ευγενική» γάτα χτυπάει το κουδούνι για να μπει στο σπίτι

5 τρόποι για ασφαλή πρόσβαση στο Wi-Fi από το κινητό σας ενώ ταξιδεύετε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ