Η Apple προειδοποιεί: «Μην φορτίζετε τα iPhone 15 με καλώδια Android» – ΦΩΤΟ

H Apple έπειτα από πολλά χρόνια έκανε την πολυαναμενόμενη μετάβαση από τη θύρα «Lightning» στο USB-C. Τα ολοκαίνουρια iPhone 15 χρησιμοποιούν καλώδιο USB-C για την φόρτιση, την μεταφορά δεδομένων και τον ήχο.

Φρενίτιδα στο Ντουμπάι για ένα iPhone 15 – ΒΙΝΤΕΟ

Η εταιρεία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θύρα Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C.

Μπορεί όλοι να νομίζουν ότι μπορούν να φορτίζουν τα νέα τους iPhone με οποιοδήποτε καλώδιο USB-C, ωστόσο α πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πολλά καταστήματα Apple έχουν ξεκινήσει να προειδοποιούν τους χρήστες: «Μην φορτίζετε τα iPhone 15 με USB καλώδια από Android smartphones».

Τα «βαρετά» χρώματα του iPhone 15 ονομάζονται «50 αποχρώσεις του γκρι» από τους χρήστες της Apple

Η προειδοποίηση:

iPhone 15 USB-C

Η χρήση λάθος φορτιστή USB-C θα μπορούσε να καταστρέψει οριστικά το νέο σας iPhone 15

Ένα από τα επίσημα καταστήματα της Apple στο Φοσάν της Κίνας εξήγησε ποια είναι η διαφορά που προκαλεί αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι όλα τα USB-C καλώδια ίδια. Κάποια έχουν διαφορετική εσωτερική διάταξη στα pin διασύνδεσης. Σύμφωνα με το GizmoChina, σε κάποια καλώδια υπάρχει μεγαλύτερο κενό στις διασύνδεσης των 9 και των 11 pin. Όταν τέτοια διαφορετικά καλώδια χρησιμοποιούνται με το iPhone 15, τα pin μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας προβλήματα στη θύρα USB-C της συσκευής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για λιωμένες ή βραχυκυκλωμένες USB-C θύρες. Οι εκπρόσωποι των καταστημάτων της Apple συνιστούν προσοχή, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν τέτοιες ζημιές καλύπτονται από την εγγύηση των iPhone.

Μετά τις προειδοποιήσεις πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πιστεύουν όταν υπάρχει κίνδυνος, τονίζοντας πως η Apple ωθεί τους καταναλωτές να αγοράζουν τα δικά της επίσημα και πολύ πιο ακριβά USB-C καλώδια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ