Ανατριχιαστικά βίντεο: Συντρίμμια πυραύλου έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή της Κίνας

Τρομοκρατημένοι Κινέζοι πολίτες μοιράζονται εκπληκτικά πλάνα με συντρίμμια από πύραυλο που έπεσε σε ξηρά. Θραύσματα ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρου Xichang στις 26 Δεκεμβρίου έπεσαν πίσω στη Γη λίγες ώρες αργότερα.

Ένα βίντεο δείχνει ένα τεράστιο κομμάτι να πέφτει σε μια δασική περιοχή της επαρχίας Γκουανγκσί και να εκρήγνυται.

Ένα άλλο κλιπ δείχνει τεράστια κομμάτια συντριμμιών κυριολεκτικά μέτρα μακριά από ένα σπίτι καθώς οι άναυδοι περαστικοί συγκεντρώνονται έκπληκτοι. Δεν είναι σαφές εάν κάποιος έχει τραυματιστεί, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα εκφράζει ανησυχίες για τα διαστημικά της συντρίμμια .

Η Κίνα εκτόξευσε δύο δορυφόρους σε έναν πύραυλο Long March 3B από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρου Xichang την Boxing Day, σύμφωνα με το  SpaceNews.com .

Οι δορυφόροι αποτελούν μέρος του Beidou, του δορυφορικού συστήματος ραδιοπλοήγησης που λειτουργεί από την Εθνική Διαστημική Διοίκηση της Κίνας, την κυβερνητική διαστημική υπηρεσία.

Και οι δύο δορυφόροι παραδόθηκαν με επιτυχία σε τροχιά, αλλά όχι χωρίς να ρίξουν κομμάτια του ενισχυτή του πυραύλου πάνω από την περιοχή Guangxi της Κίνας. Πλάνα από τα συντρίμμια έχουν πλέον κοινοποιηθεί σε κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Weibo και Douyin.

Οι ντόπιοι πίστεψαν ότι ήταν UFO

Όταν τα συντρίμμια έπεσαν σε ένα χωριό στο Baise, Guangxi, οι χωρικοί συγκεντρώθηκαν κοντά στην τοποθεσία πιστεύοντας ότι ήταν UFO, σύμφωνα με το AsiaWire.  Οι κρατικές αρχές ξεκίνησαν γρήγορα έρευνα μετά την αναφορά του συμβάντος και επιβεβαίωσαν ότι το άγνωστο αντικείμενο ήταν στην πραγματικότητα απόβλητο από πύραυλο, πρόσθεσε.

Η Κίνα είχε προειδοποιήσει στις 26 Δεκεμβρίου ότι τα υπολείμματα ενός πυραύλου θα έπεφταν στην θάλασσα, αλλά δεν ανέφερε την πιθανότητα τα υπολείμματα να χτυπήσουν στεριά.

Η Κίνα έχει ήδη μπει στο επίκεντρο κριτικής λόγω των συντριμμιών πυραύλων που πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές.

Άλλοι διαστημικοί οργανισμοί όπως η NASA  φροντίζουν να διασφαλίσουν ότι τυχόν υπολείμματα πυραύλων αποσυντίθενται σε μικρότερα κομμάτια κατά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης – αν και δεν είναι πάντα επιτυχημένο.

Ακόμη και το SpaceX του Έλον Μασκ σχεδιάζει τμήματα των πυραύλων του για να κατέβουν ήρεμα πίσω στη Γη για να επαναχρησιμοποιηθούν.

Όταν τον Μάιο του 2022, ένας πύραυλος σκόρπισε συντρίμμια πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό,  ο διαχειριστής της NASA, Μπιλ Νέλσον, επέκρινε την Κίνα  για «αποτυχία εκπλήρωσης των διεθνών προτύπων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ