10+1 συμβουλές για να ενισχύσετε την μπαταρία του MacBook σας

Η μεγαλύτερη απογοήτευση όσων χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή (λάπτοπ) είναι όταν η μπαταρία του εξαντλείται γρήγορα. Εάν είστε λάτρεις της Apple, τότε πιθανότατα χρησιμοποιείτε κάποιο MacBook, και μάλιστα δεν το ανοίγετε μόνο για δουλειά, αλλά και για διασκέδαση.

Ό,τι κι αν κάνετε, το μόνο που δεν θέλετε είναι το MacBook σας να ξεμείνει από μπαταρία. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν μερικοί εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Αυτές οι 10+1 συμβουλές για να ενισχύσετε την μπαταρία του MacBook σας:

  • 1. Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας

Πολλές φορές όταν τελειώσετε με τη χρήση του λάπτοπ σας, απλά κατεβάζετε την οθόνη χωρίς να το απενεργοποιήσετε πλήρως. Ωστόσο, ο πλήρης τερματισμός λειτουργίας του MacBook κατά τη διάρκεια της νύχτας ή ακόμα και για ένα λεπτό προτού το ενεργοποιήσετε ξανά, μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε την μπαταρία και τον υπολογιστή σας υγιή.

  • 2. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις της μπαταρίας σας

Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη φόρτιση στο MacBook σας για να εξοικονομήσετε τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

  • 3. Προσαρμόστε την οθόνη να απενεργοποιείται γρηγορότερα όταν δεν το χρησιμοποιείτε

Εάν ρυθμίσετε την οθόνη στο MacBook σας να σβήνει πιο γρήγορα όταν δεν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια.

  • 4. Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

Η οθόνη του φορητού υπολογιστή σας καταναλώνει πολλή ενέργεια, επομένως ένα μειώσετε λίγο τη φωτεινότητα στο MacBook σας τότε η μπαταρία του θα κρατάει ακόμη περισσότερο

  • 5. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Low Power Mode)

Ακριβώς όπως το iPhone σας, το MacBook σας διαθέτει λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Low Power Mode) που μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή για να εξοικονομήσετε μπαταρία ενώ το χρησιμοποιείτε.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αυτή στα MacBook, πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το macOS Monterey ή νεότερο λογισμικό. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο για μοντέλα MacBook (αρχές 2016 ή μεταγενέστερα) και MacBook Pro (αρχές 2016 και νεότερα).

  • 6. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Activity Monitor για να ανακαλύψετε εφαρμογές που καταναλώνουν ενέργεια

Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές στον υπολογιστή σας καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Activity Monitor. Σας δείχνει ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε τον αντίκτυπο που έχουν οι εφαρμογές σας στην μπαταρία του υπολογιστή σας.

  • 7. Κλείστε τις εφαρμογές σας 

Θα πρέπει να συνηθίσετε να κλείνετε πλήρως τις εφαρμογές σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Ορισμένες εφαρμογές εκτελούνται στο παρασκήνιο και συνεχίζουν να εξαντλούν την μπαταρία σας.

  • 8. Αποσυνδέστε τα εξωτερικά αξεσουάρ

Εάν έχετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου συνδεδεμένη στο MacBook σας ή εάν φορτίζετε επίσης το iPhone σας με ένα καλώδιο που είναι συνδεδεμένο στο MacBook σας, καλό θα ήταν να τα  αποσυνδέστε. Η φόρτιση άλλων συσκευών από το MacBook σας εξαντλεί τη ζωή της μπαταρίας του ακόμη πιο γρήγορα.

  • 9. Ενημερώστε το λογισμικό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση λογισμικού. Αν κάνετε το MacBook σας να λειτουργεί με παλιό λογισμικό, θα εξαντληθεί γρήγορα η μπαταρία του.

  • 10. Ελέγξτε την υγεία της μπαταρίας σας

Εάν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω βήματα και εξακολουθείτε να διαπιστώνετε ότι η μπαταρία σας εξαντλείται γρήγορα, μπορεί η συνολική υγεία της μπαταρίας σας έχει πέσει. Για αυτό ελέγξτε την υγεία της μπαταρίας του MacBook σας από τις ρυθμίσεις

  • Bonus: Απενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth

Απενεργοποιήστε το Wi-Fi και το Bluetooth όταν δεν χρειάζεστε, καθώς καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ