ΒΙΝΤΕΟ-Στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς

ΒΙΝΤΕΟ-Στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και έτοιμος να διεκδικήσει το δεύτερο Γουίμπλεντον (το κατέκτησε το 2011) της σπουδαίας καριέρας του! Ο Σέρβος επικράτησε 3-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6, 7-6) του ανερχόμενου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Μπορεί ο Βούλγαρος να βρισκόταν σε άριστη φόρμα με εννέα διαδοχικές νίκες στο χόρτο, όμως ακόμη και όταν ένας τενίστας βρίσκεται σε τοπ φόρμα, είναι πολύ δύσκολο να νικήσει αντιπάλους όπως ο Τζόκοβιτς.

Ο Ντιμιτρόφ πίεσε αρκετά τον 27χρονο (Νο2) και είχε την ευκαιρία του στο tie-break του 4ου σετ, όπου προηγήθηκε με 6-3, έχοντας τριπλό set point για το 2-2. Εκεί έδειξε την αστείρευτη πηγή ψυχικής δύναμης που είναι γνωστό ότι διαθέτει ο Τζόκοβιτς, καθώς κέρδισε τους 4 επόμενους πόντους και τελικά γύρισε και το σετ, για να πάρει μία σπουδαία νίκη σε 3 ώρες και 2 λεπτά.

Ο Νόλε είχε στο μεγαλύτερο μέρος του σημερινού αγώνα εξαιρετικό σερβίς και έφτασε τους 17 άσους. Αντίθετα, ο Ντιμιτρόφ δεν ήταν τόσο ψύχραιμος και δε θύμισε τόσο τον παίκτη που κέρδισε με 3-0 τον Μάρεϊ στα προημιτελικά, ειδικότερα στο ξεκίνημα του ματς. Ο Βούλγαρος έκανε 33 αβίαστα λάθη και 8 διπλά λάθη στο σερβίς του, με τα περισσότερα μάλιστα να έρχονται σε κρίσιμες στιγμές

.Έτσι, ο Νόλε θα αγωνιστεί στον 14ο τελικό του σε Grand Slam τουρνουά, εκεί όπου θα διεκδικήσει τον 7ο Major τίτλο του, περιμένοντας έναν εκ των Φέντερερ-Ράονιτς στο ματς τίτλου την Κυριακή στο Championships. Ο Ντιμιτρόφ από την άλλη, θα ανέβει από τη Δευτέρα στο career high No9 της παγκόσμιας κατάταξης και έπεται συνέχεια…

Οι δύο αθλητές ήταν πάντως αρκετά νευρικοί και αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον αέρα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι έπεφταν αρκετά συχνά στο χορτάρι μετά από το τέλος ενός πόντου!

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ