ΒΙΝΤΕΟ-15 χρόνια από το τελευταίο τραγούδι των «αετών» του ΠΑΟΚ

ΒΙΝΤΕΟ-15 χρόνια από το τελευταίο τραγούδι των «αετών» του ΠΑΟΚ

Το ημερολόγιο έγραφε 4 Οκτωβρίου του 1999 όταν ο Τζο Νάγκμπε ισοφάριζε σε 1-1 το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό βάζοντας «φωτιά» στην εξέδρα των οπαδών του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Αυτό το γκολ έμελε ωστόσο να είναι το τελευταίο που θα έβλεπαν τα έξι «αετόπουλα» που είχαν ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι στην «καρμανιόλα» των Τεμπών και οι έξι νεαροί οπαδοί των «ασπρόμαυρων» βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από σύγκρουση του πούλμαν που τους μετέφερε με φορτηγό. Το πούλμαν με τους 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος γιός του οδηγού, στην προσπάθεια του να κάνει προσπέραση συγκρούστηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και έπεσε σε χαράδρα.

Από εκεί ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 ετών), Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 ετών), Χριστίνα Τζιόβα (18 ετών), Αναστάσιος Θέμελης (22 ετών), Γεώργιος Γκανάτσιος (22 ετών), Κυριάκος Λαζαρίδης (17 ετών) και ο οδηγός του φορτηγού, Αστέριος Αγκζιώτης (68 ετών).

Στο σημείο σήμερα βρίσκεται ένα μνημείο, στολισμένο με ασπρόμαυρα κασκόλ, το οποίο αποτελεί στάση για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα ώστε να θυμούνται τα αδικοχαμένα «αδέρφια» τους. Η Τούμπα τιμά μέχρι και σήμερα τα έξι νέα παιδιά ενώ η συγκίνηση φτάνει στα ύψη κάθε φορά που η θύρα 4 δονείται από το σύνθημα «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε»…

 

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή βίντεο: Youtube

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ