Βασίλης Τόπαλος: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση – Πότε θα γίνει η κηδεία του 16χρονου πυγμάχου

Φως στα ακριβή αίτια και τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη Τόπαλου, αναμένεται να ρίξει η εξέταση του ιατροδικαστή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (04-01-2023).

Βασίλης Τόπαλος: «Τον έβαλαν με έναν 20χρονο που ήταν 70 κιλά» υποστηρίζει η γιαγιά του 16χρονου

Από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης θα διαπιστωθεί εάν o 16χρονος πυγμάχος τραυματίστηκε από την πτώση του στην τουαλέτα του γυμναστηρίου ή από προηγούμενα χτυπήματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Παράλληλα, τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας.

Η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύτηκε ο 16χρονος πυγμάχος δίνοντας μάχη για 17 ημέρες, με ανακοίνωση που εξέδωσε, περιγράφει την πορεία που είχε η κατάσταση του έφηβου πρωταθλητή.

Βασίλης Τόπαλος: Τι είπε ο προπονητής του 16χρονου

Η ανακοίνωση του Τζάνειου:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

Η κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14:30.

Βασίλης Τόπαλος: Η έρευνα θα ρίξει «φως» στις συνθήκες του μοιραίου τραυματισμού του – Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ