Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για την αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Βασίλης Τόπαλος: Τι είπε ο προπονητής του 16χρονου

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του 16χρονου πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Αναμένεται πλέον η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 16χρονου, προκειμένου η δικογραφία να επιστραφεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα.

Βασίλης Τόπαλος: Η έρευνα θα ρίξει «φως» στις συνθήκες του μοιραίου τραυματισμού του – Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου

Βασίλης Τόπαλος: Διευκρινίσεις από το Τζάνειο για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Συνεχή επιδείνωση παρουσίαζε η κλινική εικόνα του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου κατά το χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο του νεαρού πυγμάχου. Δυστυχώς, παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο 16χρονος Βασίλης δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη νοσηλεία του στο Τζάνειο και τελικά κατέληξε χθες, Δευτέρα.

Ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και την ελληνική πυγμαχία. Ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την διάρκεια αγώνων σπάρινγκ το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Η ανακοίνωση του Τζάνειου

Σε ανακοίνωση του Τζάνειου Νοσοκομείου που υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής Στυλιανός Γερωνυμάκης, αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με την πορεία νοσηλείας του ασθενούς Τ.Β

O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ