Βασίλης Τόπαλος: Η έρευνα θα ρίξει «φως» στις συνθήκες του μοιραίου τραυματισμού του – Τι λέει ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου

Βαρύ πένθος σκόρπισε ο θάνατος του 16χρονου αθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης.

Πέθανε ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος, πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σε γυμναστήριο όπου έκανε προπόνηση, στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, μόλις τον Οκτώβριο ο Βασίλης Τόπαλος είχε ανέβει στο υψηλότερο βάθρο της Ευρώπης, φέρνοντας στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έχει ζητήσει άμεση διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του ανήλικου πρωταθλητή.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας είχε ανακοινώσει ότι άμεσα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Αυγενάκης για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου: «Έφυγες πολύ νωρίς – Πολλά τα ερωτήματα»

«Πολλά τα ερωτηματικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η εν εξελίξει έρευνα θα ρίξει άπλετο φως σε κάθε πτυχή των αδιευκρίνιστων συνθηκών», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υφυπουργός αθλητισμού, για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου όπου τραυματίστηκε ο 16χρονος πρωταθλητής, εξήγησε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο μοιραίος τραυματισμός.

Θρήνος για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου – Το χρονικό του μοιραίου τραυματισμού του
«Μιλάμε για ένα τραγικό συμβάν. Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου είναι άνθρωπος με εμπειρία, είναι χρόνια στον χώρο και με διακρίσεις. Αυτό που συνέβη δεν έχει να κάνει ούτε με έντονη προπόνηση ούτε με κάποια προπόνηση που έγινε με άλλο αθλητή. Έχει να κάνει με εντελώς διαφορετικά αίτια, τα οποία φαίνεται ότι είναι ένα λιποθυμικό επεισόδιο και κατά την πτώση υπέστη κάταγμα. Ήδη κλήθηκαν οι αρμόδιοι του γυμναστηρίου από τον αθλητικό εισαγγελέα».
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας ότι θα στραφεί εναντίον οποιουδήποτε γι’ αυτό που συνέβη, είπε ότι «οι αρμόδιοι δεν έχουν ακριβώς εικόνα και γνώση είτε της σχηματιζόμενης ενδεχομένως δικογραφίας, είτε των γεγονότων που έλαβαν χώρα. Υπάρχουν αρκετοί μάρτυρες οι οποίοι επιβεβαιώνουν και τη θέση του προπονητή και τη θέση του πατέρα και του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και νομίζω ότι οι συνθήκες οι οποίες υπήρχαν δεν έχουν να κάνουν σχέση με καμία νομικά κολάσιμη πράξη. Ίσα ίσα τηρήθηκαν στο ακέραιο και οι συνθήκες και οι όροι για κάθε αθλητή, σεβόμενο το άθλημα», είπε ο κ.  Παπαϊωαννίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ