Νότης Μαυρουδής: Έως 2 ετών μεγάλωσα στη φυλακή – Όλα όσα είχε πει στην τελευταία συνέντευξή του

Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί για τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Νότη Μαυρουδή, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένα τραγικό ατύχημα στο σπίτι του στο Πήλιο το βράδυ της Τρίτης.

Πριν από λίγες ημέρες ο 77χρονος μουσικοσυνθέτης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και μεταξύ άλλων μίλησε για τα πρώτα χρόνια της ζωής του, που μεγάλωσε μέσα στη φυλακή όπου βρισκόταν η μητέρα του.

Ο Νότης Μαυρουδής εξομολογήθηκε ότι «είναι αλήθεια πως η μητέρα μου ήταν πολιτική κρατούμενη και τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής μου μεγάλωσα μέσα στις φυλακές. Καταδικάστηκε γιατί η οικογένεια έκρυβε έναν αντιστασιακό της εποχής εκείνης, μιλάμε για το ’44 στα Δεκεμβριανά. Την συνέλαβαν  και την έκλεισαν στις φυλακές Αβέρωφ. Η μητέρα μου ήταν έγκυος σε μένα. Υπήρχαν άλλα τρία παιδιά, εκτός από μένα, τα οποία τα κράτησαν οι θείες μου με τον πατέρα μου και η μάνα μου με πήρε μαζί της. Με γέννησε στο σπίτι, όπου και την άφησαν με τη συνοδεία βέβαια αστυνομίας».

«Γεννήθηκα και έπειτα από μερικές ημέρες ξαναμπήκε στο κελί και με πήρε μαζί της για να με θηλάσει και να μου προσφέρει όλα τα πρώτα βοηθήματα. Δεν έχω και δεν είχα κανέναν λόγο να εκμεταλλευτώ τον ηρωισμό της μητέρας μου» πρόσθεσε ο Νότης Μαυρουδής, λίγες μέρες πριν από τον απρόσμενο θάνατό του.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ