Αυτή η ελληνική πόλη βρίσκεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το 2023

Στις κορυφαίες τουριστικές επιλογές για το 2023 τοποθετεί την Θεσσαλονίκη το αμερικανικό δίκτυο CNN. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα νησιά Φίτζι, το Μανάους της Βραζιλίας, η Ρουάντα, το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, το Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα και το Λίβερπουλ.

«Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος τη Θεσσαλονίκη, με την UNESCO να την έχει χρίσει γαστρονομική πρωτεύουσα και την ανανεωμένη αγορά Μοδιάνο να στέκει στην πόλη» σημειώνει χαρακτηριστικά το CNN. «Αν προσθέσετε και μια δημοφιλή προκυμαία και την εγγύτητα σε όμορφες παραλίες και βουνά, η Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα υποψήφια για έναν από καλύτερους προορισμούς για city-break στην Ευρώπη» προσθέτει το δημοσίευμα.

«Τι θα μπορούσε να την κάνει ακόμη καλύτερη; Τι θα λέγατε για ένα λαμπερό νέο σύστημα μετρό; Αν όλα πάνε καλά, τον Νοέμβριο του 2023 αναμένεται να εγκαινιαστεί η κύρια γραμμή ενός μεγαλεπήβολου έργου υποδομής που θα συνδέσει τελικά το κέντρο της πόλης με το διεθνές αεροδρόμιο», προσθέτει το δημοσίευμα. «Τα τρένα θα μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα από σήραγγες των οποίων η ανασκαφή έχει προσθέσει στον ήδη πλούσιο κατάλογο αρχαιολογικών ανακαλύψεων της Θεσσαλονίκης, πολλά από τα οποία θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους μουσειακούς σταθμούς», τονίζει ο Μπάρι Νιλντ στο CNN.

Θεσσαλονίκη CNN

Ζέρβας: «Η πόλη επανασυστήνεται στον κόσμο»

«Η πόλη επανασυστήνεται στον κόσμο», δήλωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αφορμή τη νέα διάκριση της Θεσσαλονίκης που φιγουράρει μεταξύ των κορυφαίων προορισμών του κόσμου για το 2023 τους οποίους προτείνει το CNN.

«Το CNN συστήνει τη Θεσσαλονίκη ως έναν από τους καλύτερους προορισμούς για city-break στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια πολύ οργανωμένη δουλειά για την εξωστρέφεια της πόλης. Το αποτέλεσμα φαίνεται και πλέον αναγνωρίζεται από όλους», αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Οι δρόμοι και τα ξενοδοχεία πλημμύρισαν από επισκέπτες τις ημέρες των εορτών, οι διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα, ενώ το ένα μετά το άλλο τα διεθνή μέσα υποδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη ως ιδανικό προορισμό. Φανταστείτε πως μετά το περιοδικό TIME και το βρετανικό Guardian, μόνο το CNN Travel διαθέτει 2.5 εκατ. συνδρομητές! Η πόλη επανασυστήνεται στον κόσμο», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ