Νεκρός εντοπίστηκε ο 17χρονος μπασκετμπολίστας Ίσα Τουρέ το Σάββατο 8/7 στη Νότια Γαλλία.
Ειδικότερα, ο 17χρονος Τουρέ αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Elite U18, με τη φανέλα της Βισί – Κλερμόν και συμμετείχε σε μπασκετικό καμπ, όταν σήμανε συναγερμός για την εξαφάνιση στις 16:30 (τοπική ώρα).
Έπειτα, ξεκίνησε έρευνα για την ανεύρεση του, στην οποία έλαβαν μέρος δύτες, πυροσβέστες, αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο κι ένα αεροσκάφος θαλάσσης.
Το άψυχο σώμα του 17χρονου αθλητή βρέθηκε από δύτες και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
«Όλοι οι διοικητικοί ηγέτες, οι υπάλληλοι, οι παίκτες, οι υποστηρικτές και οι εθελοντές επιθυμούν να εκφράσουν στην οικογένεια και τους αγαπημένους του Ίσα τα πιο ειλικρινή τους συλλυπητήρια. Ήταν ένας νεαρός άνδρας γεμάτος φιλοδοξίες, πάντα χαμογελαστός και τύγχανε της εκτίμησης από όλους τους συμπαίκτες του και τα μέλη του συλλόγου. Θα του αποδοθεί φόρος τιμής στην αρχή της σεζόν», ανακοίνωσε η λίγκα σε ανακοίνωσή της.
Le club a appris avec une grande tristesse le décès accidentel d’Issa Touré, joueur du Centre de Formation, âgé de 17 ans.
L’ensemble des dirigeants, salariés, joueurs, supporters, bénévoles, souhaitent présenter à sa famille et ses proches leurs plus sincères condoléances. pic.twitter.com/T9nI5CqgwF
— JAV CM (@javcm_basket) July 9, 2023