Τι συμβούλεψε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο τον Νικ Κύργιο

Είναι κοινή η παραδοχή πως ο Νικ Κύργιος διαθέτει πλούσιο ταλέντο που μπορεί τα αμέσως επόμενα χρόνια να τον οδηγήσει πολύ ψηλότερα από την 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στην οποία βρίσκεται τώρα. Και είναι επίσης κοινή η παραδοχή πως ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του και οι απρόβλεπτες αντιδράσεις του, όχι απλώς μπορεί να «φρενάρουν» μια σπουδαία καριέρα, αλλά να τον οδηγήσουν και πολύ χαμηλότερα. Την άποψη αυτή φαίνεται πως συμμερίζεται και ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τελευταίο «επίτευγμα» του 21χρονου Ελληνοαυστραλού τενίστα είναι τα όσα «τρελά» έκανε στο τουρνουά masters της Σαγκάης, στο ματς με τον Μίσα Ζβέρεφ, και τα οποία επέφεραν όχι μόνο την ήττα και τον αποκλεισμό του από τον 2ο γύρο, αλλά και την τιμωρία του (με πρόστιμο) για διακωμώδηση του αθλήματος. Σε δηλώσεις του ο Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στον Κύργιο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Νικ είναι από τους πλέον ταλαντούχους που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Όμως πρέπει να σταματήσει να σπαταλά το ταλέντο του. Είναι νέος και μπορεί ακόμη να πάρει μαθήματα ζωής, κάτι που ελπίζω ότι θα συμβεί».

Αν ο Κύργιος ήταν λιγότερο επιπόλαιος, θα είχε την ευκαιρία να αναμετρηθεί σήμερα με τον Τζόκοβιτς στα προημιτελικά του τουρνουά Σαγκάης.

Την ευκαιρία αυτή την είχε τελικά ο Ζβέρεφ, ο οποίος μάλιστα κέρδισε κι ένα σετ από τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, αλλά τελικά ο Τζόκοβιτς νίκησε 3-6, 7-6(4), 6-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, στην οποία πέρυσι είχε στεφθεί νικητής για τρίτη φορά (2012, 2013, 2015).

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα (Νο 19 στον κόσμο), ο οποίος νίκησε 6-3, 6-4 τον Γάλλο Ζο-Βιλφρίντ Τσονγκά, ο οποίος πέρυσι ήταν φιναλίστ.

ΠΗΓΗ: Praktoreio-Sport.gr του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

“Βαρύ” πρόστιμο στον Κύργιο για τις αποδοκιμασίες στη Σαγκάη – ΒΙΝΤΕΟ

Η απάντηση του ομογενούς τενίστα στις αποδοκιμασίες του κοινού: “Δεν σας ζήτησα εγώ να έρχεστε να με βλέπετε”

Αποδοκιμασίες στον ομογενή τενίστα από το κοινό της Σαγκάης – ΒΙΝΤΕΟ

Το αντιπολεμικό ΒΙΝΤΕΟ του Τζόκοβιτς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ