Θέλει τον Λαφαγιέτ ο ΠΑΟ

Θέλει τον Λαφαγιέτ ο ΠΑΟ

Οι «πράσινοι» έχουν αποφασίσει να προσθέσουν στο υπάρχον ρόστερ Αμερικανό γκαρντ, καθώς υπάρχει κενή θέση ξένου μετά την αποχώρηση του Τζέισον Καπόνο.

Ο Μάρκους Μπανκς δεν έπεισε ότι μπορεί να δώσει τις απαραίτητες… ανάσες στους Δημήτρη Διαμαντίδη, Ρόκο Λένι Ούκιτς και ο Παναθηναϊκός θέλει μια αξιόπιστη λύση για να διεκδικήσει με καλές προϋποθέσεις τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι «πράσινοι» έχουν καταλήξει στον Αμερικανό γκαρντ, που από την αρχή της φετινής σεζόν αγωνίζεται στην Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ νωρίτερα προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να πείσουν τον Τζέρεμι Πάργκο να επιστρέψει στην Ευρώπη μετά την «θητεία» του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η λύση του Ίμπραημ Τζάαμπερ απορρίφθηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Λαφαγιέτ έχει συμβόλαιο με την Ζαλγκίρις έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όμως, ο Παναθηναϊκός… ποντάρει στα οικονομικά προβλήματα της λιθουανικής ομάδας για να κάνει «δικό» του τον 29χρόνο Αμερικανό γκαρντ. Ο «εξάστερος» θέλει το θέμα της απόκτησης του Λαφαγιέτ να «κλείσει» εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, ώστε μετά το Πάσχα, ο Αμερικανός να έρθει στην Αθήνα και να ενταχθεί στην ομάδα του.

Οι «πράσινοι» έχουν ξεχωρίσει τον Λαφαγιέτ όχι μόνο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, αλλά και διότι έχει αρκετή ευρωπαϊκή εμπειρία (αγωνίζεται τα τελευταία τρία χρόνια στην Γηραιά Ήπειρο, αρχικά έπαιξε στην Παρτίζαν, στην συνέχεια στο Ισραήλ και πριν υπογράψει στην Ζαλγκίρις στην πολωνική Πρόκομ), συνεπώς δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής και θα είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα.

Ο Λαφαγιέτ στην Ευρωλίγκα της φετινής σεζόν αγωνίστηκε σε 23 αγώνες σε κανονική περίοδο και «Τοπ 16» με μέσους όρους 7,9 πόντους (90% στις βολές, 41,4% στα δίποντα και 32,3% στα τρίποντα), 2,1 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 1,7 λάθη.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ