Τελικό: ΠΑΟ-Φενερμπαχτσέ 69-55

Τελικό: ΠΑΟ-Φενερμπαχτσέ 69-55

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τα αυτιά του στις διοικητικές εξελίξεις, διέλυσε τη Φενέρ και πέρασε πρώτος στον Α’ όμιλο, όπου θα παραμείνει με νέα νίκη στη Μόσχα. Πάρτι από 14.000 κόσμου!

Η τουρκική ομάδα είχε το κίνητρο της πρόκρισης, αλλά αυτή του Αργύρη Πεδουλάκη δεν είναι διατεθειμένη να χαρίσει πίσω στη Ρεάλ Μαδρίτης την πρώτη θέση. Ο Παναθηναϊκός έφερε σε πέρας το πρώτο μισό της αποστολής κι απομένει το υπόλοιπο σε μία εβδομάδα στη Μόσχα (vs. Κίμκι στις 13/12). Η νέα νίκη θα τον στείλει ως πρώτο του α’ ομίλου στο ΤΟΡ 16, την ώρα που η Φενέρ θα παίζει για την ύπαρξή της στη διοργάνωση.

 

Ο μέχρι πρότινος τραυματίας Σοφοκλής Σχορτσανίτης έλειψε απ’ το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Το ίδιο κι ο… υγιής Άντι Πάνκο, ο οποίος είχε ανάγκη από μία καλή εμφάνιση. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποδείχτηκε πολυεργαλείο και βοήθησε την ομάδα να ξεκλειδώσει την πρώτη πόρτα στο δρόμο προς την κορυφή.

 

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ιλκάν Καραμάν (12π. με 2/3τρίπ., 7ρ., 2ασ., 1κλ., 2κοψ., 2λ.) είχε κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά ο Τούρκος φόργουορντ ήταν ωσεί παρών.

 

Σταδιακά η Φενέρ βρήκε το μακρινό σουτ κι ήλπιζε στα τελευταία λεπτά να τα παίξει όλα για όλα. Ο Μάικ Μπράμος την πρόλαβε και με τρίποντο απ’ τη γωνία έκανε το 63-50 στο 38′, πριν η διαφορά φτάσει και στο +17 (67-50 στο 39′).

 

Η επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στο Ο.Α.Κ.Α. είχε σημάνει… συναγερμό στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού. Η πιθανότητα κατάληψης της πρώτης θέσης έπειτα την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ιταλία (76-70 υπέρ της Καντού στις 6/12), η ανακοίνωση παραίτησης του μεγαλομετόχου και προέδρου της Κ.Α.Ε, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αλλά η συνήθης στήριξη στην ομάδα οδήγησε ακόμη περισσότερους στο κλειστό. Περίπου 13.000-14.000 κόσμου αποθέωσαν τον 35χρονο Αμερικανό (σ.σ. «Welcome home, Mike» το σχετικό πανό, το οποίο και του χάρισαν στο ημίχρονο, «Π.Α.Ο., θρησκεία, Θύρα 13! Μάικ, ψυχάρα, για πάντα τριφυλλάρα!» το σχετικό σύνθημα), ενώ το τελικό 69-55 τους επέτρεψε να αποχωρήσουν χαρούμενοι, τουλάχιστον με όλα όσα συνέβησαν εντός παρκέ. Επίσης υπήρχε ένα πανό («Αλέξη, ζεις») στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου (6/12/08).

 

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55

 

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ