Τα πήρε όλα ο Άντι Μάρεϊ

Είναι πλέον ο «βασιλιάς» του τένις. Ακόμη κι αν υπήρχαν κάποιοι που αμφισβητούσαν την κυριαρχία του Άντι Μάρεϊ, αυτός απέδειξε πως φέτος είναι ο καλύτερος.

Στη κατάμεστη O2 Arena του Λονδίνου, ο 29χρονος Βρετανός νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με  6-3, 6-4 στον τελικό του ATP World Tour Finals, κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του συγκεκριμένου τουρνουά και ταυτόχρονα εξασφάλισε την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη για το 2016, αφήνοντας στην 2η θέση τον Σέρβο τενίστα.

Έτσι, κλείνει με θριαμβευτικό τρόπο μια σπουδαία χρονιά για τον Μάρεϊ, ο οποίος έγινε πριν από 3 εβδομάδες ο πρώτος Βρετανός που βρέθηκε στο Νο 1, αλλά και πέρα από αυτό, με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έγινε ο πρώτος και μοναδικός στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο απλό των ανδρών, καθώς ήταν ο Ολυμπιονίκης και στο Λονδίνο, ενώ ήταν φέτος ο νικητής και στο Γουίμπλεντον.

Ο αγώνας κράτησε μία ώρα και 44 λεπτά και αυτή ήταν η 24η συνεχόμενη νίκη για τον Μάρεϊ, ενώ ο Τζόκοβιτς έχασε τον συγκεκριμένο τίτλο για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Κατά το παρελθόν, οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί άλλες 34 φορές και ο Τζόκοβιτς έχει νικήσει τις 24. Φέτος έχουν παίξει άλλες 4 φορές και ο Μάρεϊ είχε νικήσει μόνο τη μια, στον τελικό της Ρώμης. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Και τώρα Τζόκοβιτς εναντίον Μάρεϊ – Ο νικητής τα παίρνει όλα

Τένις – Για πρώτη φορά νούμερο ένα ο Μάρεϊ – Κέρδισε στο Παρίσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ