Τα highlights από την απίθανη ανατροπή της Τότεναμ – ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτα πράγματα στην “Yohan Cruyff Arena”! Ο Άγιαξ προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο αλλά ο Λούκας Μοουρα με χατ τρικ και γκολ στο 90+6′ ξέρανε τον “Άιαντα” και οδήγησε την Τότεναμ σε επική πρόκριση (3-2) στον τελικό του Champions League.

Το ματς ξεκίνησε με μια αναποδιά για τους γηπεδούχους που έχασαν τελευταία στιγμή τον Νέρες, με τον πιο βαρύ Ντόλμπεργκ να τον αντικαθιστά. Όμως δεν επηρεάστηκε η λειτουργία της ομάδας του Τεν Χαγκ.

Τα τρομερά μωρά του Άγιαξ βγήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν τον Λιορίς μόλις στο 4’ αναγκάζοντάς τον σε μια εκπληκτική απόκρουση σε σουτ του Τάντιτς. Στην εξέλιξη της φάσης, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σένε, ο Ντε Λιχτ με… μπασκετική κίνηση βγήκε μέσα από τα σκριν, νίκησε τους πάντες στον αέρα και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο όμως ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ και έβγαλαν αντίδραση βασισμένοι στην τριάδα Σον, Άλι και Έρικσεν. Ο Κορεάτης ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων αφού είχε δοκάρι στο 6΄, ενώ στο 23΄ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ονάνα.

Ο τερματοφύλακας του “Αίαντα” φώναξε «παρών» και στη φάση του 24΄ σε επικίνδυνο σουτ του Έρικσεν. Ο Άγιαξ, συχνά πυκνά υπενθύμιζε πόσο καλός είναι στην κόντρα. Σε μια χαρακτηριστική φάση ο Τάντιτς κινήθηκε στο 30΄ ταχύτατα από τα αριστερά, αλλά το πλασέ του πέρασε εκατοστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Λιορίς.

Αυτό που αποφεύχθηκε στο 30΄, έγινε στο 35΄. Οι Ολλανδοί έκλεψαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου και με μια αντεπίθεση σεμιναριακού επιπέδου σε κατάσταση 3 Vs 3 οι Φαν Ντε Μπεκ, Τάντιτς και Ζίγιεκ συνδυάστηκαν ιδανικά με τον Μαροκινό να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση για το 2-0.

Ο Μπριχ έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους Ολλανδούς να βρίσκονται στον έβδομο ουρανό και να έχουν στήσει πάρτι στις κερκίδες μη μπορώντας να φανταστούν αυτό που ερχόταν…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ποκετίνο έκανε κίνηση ματ, περνώντας την κορυφή της επίθεσης της Τότεναμ τον έμπειρο και πανύψηλο Ισπανό στράικερ, Γιορέντε και βγάζοντας εκτός του αμυντικό χαφ Γουανιάμα. Η κίνηση αυτή ανακάτεψε και μπέρδεψε την άμυνα του Άγιαξ, κάνοντάς την ακόμα πιο ευάλωτη.

Στο 53΄ ο Ονάνα νίκησε τον Άλι μετά από απίθανη πάσα του Έρικσεν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ξεκίνησε η αλλαγή σκηνικού, με κύριο υπεύθυνο τον Λούκας Μόουρα. Στο 55΄ ξεκίνησε και τελείωσε ο ίδιος υποδειγματικά την φάση τρέχοντας περισσότερο από το μισό γήπεδο με ταχύτητα 100άρη, μειώνοντας σε 2-1.

Πριν καν προλάβει να καταλάβει τι γίνεται ο Άγιαξ, το ματς έγινε 2-2. Στο 59΄ ο Γιορέντε νικήθηκε εξ επαφής από τον Ονάνα, ο Μόουρα πήρε το ριμπάουντ στο ύψος του πέναλτι και αφού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του Άγιαξ με ένα δύσκολο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα.

Από εκεί και πέρα είχαμε μια ισορροπία τρόπου στο ματς. Το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και πολλές φάσεις «μύριζαν» γκολ εκατέρωθεν. Στο 74΄ ο Αντελβάιρελντ αστόχησε σε κεφαλιά από πολύ καλή θέση και ο Ζιγιέκ στο 79΄ σούταρε και είδε το δοκάρι να τον σταματά. Ο Φερτόνγκεν στο 86΄βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, αλλά σημάδεψε το δοκάρι με το κεφάλι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σον από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Τελικά στο 90΄+6΄ ο Λούκας Μόουρα με ένα εκπληκτικό πλασέ έπιασε το τέλειο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3, παράλληλα έστειλε την Τότεναμ στην Μαδρίτη όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ σε αγγλικό τελικό.

Άγιαξ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ (90΄Μαγκαλάν), Ντόλμπεγκ (67΄ Σινγκράβεν), Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (62΄Φέλτμαν), Φ. Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο

Τότεναμ: Λιορίς, Τρίπιερ (81΄ Λαμέλα), Ρόουζ (82΄Ντέιβις), Αλτεβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46΄ Γιορέντε), Σισοκό, Άλι, Έρικσεν, Μόουρα

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ