Super League: Δεύτερη σερί νίκη για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στον Παναιτωλικό και τον… ιπτάμενο γκολκίπερ του, Νίκο Μελίσσα, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε με μεγαλύτερη ηρεμία να φτάσει στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη Super League (για πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν). Επικράτησε με 2-0 στο ματς της 11ης αγωνιστικής, χάρη σε δύο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος ξαναβρήκε τον… εαυτό του.

Έπειτα από ένα σχετικά «μουδιασμένο» κι αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει λίγο περισσότερο την πίεσή του. Ο Παναιτωλικός, ωστόσο, ήταν εκείνος που έχασε την πρώτη (πολύ) μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Συγκεκριμένα, στο 15’ ο Αποστολάκης εξέθεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού και την ασυνεννοησία ανάμεσα σε Χουάνκαρ και Σάρλια, γύρισε την μπάλα προς τον Καρέλη που σούταρε με τη μία, αλλά ο Μπρινιόλι έκανε απίστευτη απόκρουση, διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Στο 22’ έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναιτωλικού και σέντρα του Κώτσιρα από τα δεξιά, ο Μακέντα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μελίσσας έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα από εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνιες, ο Αϊτόρ βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά «νικήθηκε» από τον Μελίσσα που απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό από χαμηλή σέντρα του Χουάνκαρ, ο Κώτσιρας έπιασε ένα (όχι πολύ «γεμάτο») σουτ κι ο Μελίσσας απέκρουσε ξανά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με ακόμη πιο πιεστική διάθεση και στο 49ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, όταν ο Αϊτόρ «διάβασε» την ασταθή απόκρουση του Χουχούμη, μπήκε «σφήνα» στη φάση και δέχθηκε κλωτσιά στο πόδι απ’ τον αριστερό μπακ του Παναιτωλικού.

Έπειτα από μία τετράλεπτη καθυστέρηση, μέχρι να γίνει ο σχετικός έλεγχος από το VAR και να κληθεί για on field review ο διαιτητής Γκάμαρης, δόθηκε η εσχάτη των ποινών με τον Μακέντα να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 53’ και να κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο 66’ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Μετά από τεράστιο λάθος του Χουχούμη, ο Μαουρίσιο έκλεψε την μπάλα και τη… σέρβιρε προς τον Μακέντα, ο οποίος έκανε το 2-0 σαν σε προπόνηση.

Στο 73’ ο Μακέντα έφυγε στο τετ-α-τετ έπειτα από υπέροχη πάσα του Αλεξανδρόπουλου στο χώρο, όμως επέλεξε να μην «τελειώσει» τη φάση, αλλά να «σπάσει» την μπάλα προς τον Μαουρίσιο, με τον Κορνέλιους να παρεμβάλλεται και να γλιτώνει την ομάδα του από το τρίτο γκολ.

Στις καθυστερήσεις, ο Παλάσιος υποδέχθηκε την μπάλα από τον Χατζηθεοδωρίδη και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, με το 2-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο φινάλε.

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)
Κίτρινες: Ντουάρτε, Φλόρες, Χουχούμης, Λούι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (76’ Μπουζούκης), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (75’ Χατζηγιοβάνης), Βιτάλ (67’ Παλάσιος), Μακέντα (82’ Χατζηθεοδωρίδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Αντούνες, Κορνέλιους, Χουχούμης (78’ Στάθης Μπελεβώνης), Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (61’ Μεντόσα), Ντουάρτε (78’ Λούι), Μπαρμπόσα, Καρέλης (58’ Βέργος).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ