Stoner: “Δεν αλλάζω γνώμη…”

Stoner: Δεν αλλάζω γνώμη…

Στην Βαλένθια ο τελευταίος αγώνας του Αυστραλού. Ο Casey Stoner δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη, όσον αφορά στην απόφασή του να αποσυρθεί της ενεργού δράσης στο τέλος της χρονιάς, μετά την καθηλωτική του εμφάνιση μέσα στην πατρίδα του, στην πίστα του Phillip Island. O 27χρονος άσος αποχαιρέτησε τους συμπατριώτες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυριαρχώντας όλες της ημέρες στην εν λόγω πίστα, η στροφή 3 της οποίας πήρε το δικό του όνομα!

Πολλοί πίστεψαν ότι – δεδομένου του τραυματισμένου του αστραγάλου – ο Casey δεν θα ρίσκαρε μια συμμετοχή στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, εκεί όπου δεν θα κέρδιζε κάτι με την παρουσία του. Ωστόσο ο Αυστραλός σκέφτεται διαφορετικά: «Είμαι εδώ για να ολοκληρώσω την σεζόν. Όχι να πάρω μέρος μόνο στο GP της πατρίδας μου», σχολίασε ο Casey ο οποίος θα πάρει την 3η θέση στο Πρωτάθλημα, παρά το ότι έχασε 3 αγώνες. «Δεν σχεδίαζα να επιστρέψω μόνο για τον αγώνα εδώ, αλλά για όσους περισσότερους μπορούσα μέχρι το τέλος της χρονιάς»

«Δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε στους δυο τελευταίους αγώνες, αλλά ξαναβρήκα την χαμένη μου δύναμη και τα πράγματα κύλησαν ομαλότερα εδώ. Ήταν φανταστικά και δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο τρόπο για να κλείσω την καριέρα μου στην Αυστραλία… συγχρόνως όμως δεν τελειώνουν όλα εδώ. Θα είμαι στην Βαλένθια και θα παλέψω για ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ξέρω ότι τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια εκεί!»

Στην συνέχεια δήλωσε και πάλι σταθερός στην απόφασή του να εγκαταλείψει την δράση στο τέλος της φετινής σεζόν, παραδέχτηκε όμως ότι θα του λείψει η ένταση στους αγώνες και οι αντίπαλοί του, όπως ο Lorenzo και ο Pedrosa «Εμμένω στην θέση μου και δεν αλλάζω αποφάσεις κάθε δυο λεπτά… οπωσδήποτε θα μου λείψουν μερικά, όπως αυτοί καθαυτοί οι αγώνες. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Dani και τον Jorge. Αγωνίζομαι μαζί τους σε όλη μου την καριέρα. Παλέψαμε και αγωνιστήκαμε ο ένας εναντίον του άλλου, για όλα αυτά τα χρόνια. Θα μου λείψουν όλα αυτά, αλλά θα έρχομαι να τους βλέπω, θα παρακολουθήσω μερικά GP για να το διασκεδάσω»

Κι όσοι ελπίζουν ότι ο Casey θα ακολουθήσει τα χνάρια των Schumacher και Raikkonen (Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στην F1) και θα επιστρέψει σε μερικά χρόνια, μάλλον θα απογοητευθούν… «Θα πρέπει να γίνουν δραματικές αλλαγές στο άθλημα, προτού καν σκεφτώ το γεγονός να επιστρέψω. Δεν μπορείς να πεις ποτέ, αλλά ειλικρινά, για την ώρα, δεν σκέφτομαι καθόλου την επιστροφή μου!» Στην Βαλένθια ο Stoner θα έχει την ευκαιρία να πετύχει την 39η νίκη του στο MotoGP (και τελευταία), ενώ ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ισοφαρίσει σε νίκες τους Lorenzo και Pedrosa, οι οποίοι έχουν φέτος από έξι.

 

ΠΗΓΗ: motograndprix.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ