Στον τελικό του Basketball Champions League η Τενερίφη, 70-54 την οικοδέσποινα Αντβέρπ – BINTEO

Η Τενερίφη, πρώτη νικήτρια του Basketball Champions League, έδειξε στην Άντβερπ πώς κερδίζονται τέτοια παιχνίδια σαν τον ημιτελικό της Αμβέρσας επικρατώντας με 70-54 και προχωρώντας στον τελικό, όπου θ’ αντιμετωπίσει την Μπολόνια.

Οι παίκτες του Τσους Βιδορέτα είδαν τον ενθουσιασμό των Φλαμανδών να τους οδηγεί ακόμη και στο +10 στις αρχές του αγώνα. Όμως, στη συνέχεια απάντησαν στην άμυνα με ακόμη πιο πιεστική άμυνα κι έχοντας αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα, με τον Νικολάς Μπρουσίνο, που ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και 4/6 τρίποντα, να «σκοτώνει» τους οικοδεσπότες.

Στην απέναντι πλευρά, ο ΤζιΣόν Τέιτ και ο Τάιλερ Καλονόσκι είχαν από 13 πόντους, αλλά αυτό δεν αρκετό για τη βελγική ομάδα.

Μπάκο και Λι πρωταγωνίστησαν στην αρχή με τις συνεργασίες τους, βάζοντας μπροστά τους Βέλγους, ελέγχοντας το ρυθμό (7-11 στο 6′). Ο Τέιτ πήρε «μάχες» και ο ενθουσιασμός των τυπικά φιλοξενούμενων οικοδεσποτών τους οδήγησε στο να είναι πολύ σκληροί στην άμυνα, με την ευστοχία από τη γραμμή των βολών να οδηγεί στο 12-20 της πρώτης περιόδου.

Με καλάθι του Τέιτ στο δεύτερο δεκάλεπτο η απόσταση έφτασε και σε διψήφιο νούμερο (12-22) κι εκεί άρχισε η ισπανική αντεπίθεση. Αυτή ήρθε από τη ρακέτα με τη συνεργασία Ζιλέ-Άιβερσον, με τον Βέλγο να ισοφαρίζει σε 24-24 στα μέσα της περιόδου, για να οδηγήσει στο 31-26 κι ένα εντυπωσιακό επιμέρους 16-2 το σόου του Νιάνγκ.

Ο Μπεϊράν μπήκε στην εξίσωση και με δικές του ατομικές ενέργειες η Τενερίφη έφτασε και στο +10, δείχνοντας να κυριαρχεί με τη δική της επιβλητική άμυνα στο παρκέ (41-31 στο 25′).

Κάπου εκεί ο Λι έκλεψε μπάλες και μοίρασε στον Μπάκο για όμορφα τελειώματα του τελευταίου και το επιμέρους 2-8 που οδήγησε στο 43-39 στο 28ο λεπτό. Ο Νιάνγκ μπόρεσε, όμως, με κάρφωμα να σιγήσει το κοινό για το 47-42 της τρίτης περιόδου.

Αυτό το κάρφωμα φαίνεται να έδωσε αυτοπεποίθηση στην ισπανική ομάδα, αφού στα 7 λεπτά για το τέλος βρέθηκε μπροστά με διαφορά 13 πόντων (55-42). Εκεί Λι και Καλινόσκι έκαναν την ύστατη προσπάθεια της Άντβερπ, αλλά ο Μπεϊράν με απίστευτο τρίποντο από το κέντρο στο 37ο λεπτό διαμόρφωσε το 60-49 , με άλλο ένα του Μπρουσίνο στα 81″ για το 67-50 να τελειώνει το ματς και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για τους παίκτες του Βιδορέτα.

Δεκάλεπτα: 12-20, 31-26, 47-42, 70-54.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ