Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Σαν σήμερα, το 1990, σοβαρά επεισόδια ξεσπούν στην Τούμπα σε αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 56 άτομα.

1998    Ξεσπά ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ντόπινγκ στην ιστορία του ευρωπαϊκού αθλητισμού, όταν βλέπει το φως της δημοσιότητας η περίπτωση της Ανατολικογερμανίδας Heidi Krieger, πρωταθλήτριας Ευρώπης στη σφαιροβολία.

Η Krieger ισχυρίζεται ότι ωθείται σε εγχείρηση αλλαγής φύλλου εξαιτίας της πληθώρας των αναβολικών που αναγκάστηκε να πάρει από την ηλικία των 12 ετών. Όπως αποκαλύπτεται, η Krieger είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις αθλητριών που έπεσαν θύμα των Γερμανών αθλιάτρων, εμφανίζοντας αυξημένη τριχοφυία και βαριά φωνή.

1991    Ακολουθώντας το παράδειγμα της Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει την είσοδό της στο χρηματιστήριο.

1990    Το NCAA εγκρίνει την “τυχαία” εξέταση για αναβολικά στους παίκτες του κολλεγιακού ποδοσφαίρου.

1990    Στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (1-0) για το Κύπελλο Ελλάδος στην Τούμπα ξεσπούν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 56 άτομα και να γίνουν πολλές συλλήψεις.

1988    Η Olga Nazarova κάνει ρεκόρ στην κούρσα 500μ κλειστού στίβου με 67.67 στη Μόσχα.

1965    Ο 24χρονος Νίκος Γιούτσος, που έχει μεταγραφεί από την ουγγρική Τσέπελ (Czepel) στον Ολυμπιακό, σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη του Μάρτον Μπούκοβι, ντεμπουτάρει στον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού.

Παιδί πολιτικών προσφύγων, γεννημένος στην Καστοριά το 1941,  αγωνιζόταν με το όνομα Γιούτσοφ. Ο Γιούτσος διέπρεψε στους ερυθρόλευκους, αναδείχθηκε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και η ιαχή «Εμπαινε Γιούτσο», που θα ακούγεται στις εξέδρες, έγινε διαχρονικό σλόγκαν.

1963    Οι Chicago Cubs γίνονται η πρώτη ομάδα μπέιζμπολ που προσλαμβάνει αθλητικό διευθυντή, τον Robert Whitlaw.

ΠΗΓΗ: galanissportsdata.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ