Στέφανος Τσιτσιπάς: Νοκ άουτ από το Davis Cup -Τι δήλωσε για την απουσία του

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η προσπάθεια της εθνικής ομάδας τένις για άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Davis Cup, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τη Λιθουανία, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (18-19/9) στο Lyttos Beach, στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη, αν και ταξίδεψε στην Κρήτη, δεν θα ενισχύσει τελικά την ελληνική ομάδα, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στο πέλμα, «ενθύμιο» από το US Open.

Έτσι η εθνική ομάδα θα βασιστεί στους Μιχάλη Περβολαράκη και Πέτρο Τσιτσιπά.

Το πρόγραμμα στο Davis Cup

12:00 Πέτρος Τσιτσιπάς – Ricardas Berankis
14:00 Μιχάλης Περβολαράκης – Laurynas Grigelis

Κυριακή (19/09):
10:00 Περβολαράκης/Π. Τσιτσιπάς – Butvilas/Gaubas
12:00 Μιχάλης Περβολαράκης – Ricardas Berankis
14:00 Πέτρος Τσιτσιπάς – Laurynas Grigelis

 

Στέφανος Τσιτσιπάς Davis Cup

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με πικραίνει που δεν θα αγωνιστώ στο Davis Cup

Τσιτσιπάς

Την πικρία του για το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί στο Davis Cup εξέφρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς  κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα της εθνικής με την Λιθουανία στην Κρήτη.

“Παρόλο που δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ αυτή την εβδομάδα, το οποίο με πικραίνει γιατί ήθελα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα. Πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα νιώθω τρομερή χαρά και αναζωογόνηση. Έχω δει παίκτες που τρέφονται μόνο από αυτά τα τουρνουά. ότι για αυτούς είναι το πιο σημαντικό. Για εμένα, αξίζει κάθε παίκτης να αγωνιστεί στην Davis Cup. Θέλω να πω όμως ότι υπάρχει και ένα ATP tour που δίνει ευκαιρίες σε πολλούς αθλητές να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το να παίζω για το εθνόσημο όμως με κάνει πολύ περήφανο. Δεν έχω νιώσει έτσι στο ATP Tour και αυτό δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο Davis Cup».

Ακόμη, ο Τσιτσιπάς σχολίασε την επιστροφή του στο Lyttos Beach όπου θα γίνει η διοργάνωση.

«Ξεκίνησα από εδώ πριν μερικά χρόνια, σε ηλικία 14-15 ετών. Κέρδισα το πρώτο μου τουρνουά σε αυτό το γήπεδο. Πλέον έχουν αλλάξει οι εγκαταστάσεις. Εδώ ξεκίνησα, εδώ εξελίχθηκα και αυτό ήταν το μέρος που μου έδωσε το όραμα και την θέληση να ενταχθώ ακόμα ψηλότερα στο επαγγελματικό επίπεδο. Θα έχει πάντα ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου. Σκέφτομαι συχνά το Lyttos Beach, όταν είμαι στο tour. Δεν γίνεται να μην το κάνω. Είμαι ένας μελαγχολικός άνθρωπος που μου αρέσει να σκέφτομαι το παρελθόν» ανέφερε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε επίσης και για το πώς προέκυψε η αγάπη του για την ΑΕΚ: “Η υποστήριξή μου προς την ΑΕΚ προέρχεται από τον πατέρα μου. Αυτός έβαλε το πρώτο λιθαράκι ώστε να υποστηρίζω την ομάδα και να βλέπω κάποιους αγώνες της. Θα ήθελα να παρευρεθώ σε αγώνα της ΑΕΚ αν μας το επιτρέπει το πρόγραμμα. Δεν έχω δει ποτέ αγώνα της ΑΕΚ live”.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μοιράζει αυτόγραφα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην Κρήτη από την Πέμπτη. Ο 23χρονος μετέβη στις εγκαταστάσεις του Lyttos Beach, όπου έχει καταλύσει η Εθνική Ομάδα. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Σπύρος Ζαννιάς και στη συνέχεια παίκτες και τεχνικό επιτελείο υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς θαυμαστές που βρέθηκαν στο πλευρό τους.

«Καλωσορίζουμε το Στέφανο Τσιτσιπά στην Κρήτη για τους αγώνες κόντρα στη Λιθουανία. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα», δήλωσε ο Σπύρος Ζαννιάς.

Η διοργάνωση διεξάγεται με την υποστήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αλλάζει ο κανονισμός για το toilet break

Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκάλεσε τη δυσφορία του κοινού στο US Open για τα toilet break του, που ήταν μεγάλα σε διάρκεια. Όμως, τώρα, η ATP αποφάσισε να γίνει λιγότερο ελαστική.

Σύμφωνα το Reuters, η ATP, μετά τη συζήτηση που άνοιξε στον χώρο του τένις, σκοπεύει να κάνει την πολυσυζητημένη αλλαγή στον κανονισμό για το toilet break, έως το τέλος της χρονιάς.

Όπως δημοσίευσε το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή από την ΑΤΡ, τα toilet break μακράς διαρκείας είναι πολύ πιθανό να ανήκουν σύντομα στο παρελθόν.

“Θα υπάρξει αλλαγή του κανονισμού για τα toilet break, καθώς και για τα medical timeouts εντός γηπέδου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΑΤΡ στο Reuters.

“Ελπίζω πως θα γίνει πριν τελειώσει η χρονιά και θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο”, πρόσθεσε.

Ο Άντι Μάρει και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν οι δυο παίκτες που έκαναν πολύ μεγάλο ζήτημα τα διαλείμματα με toilet break. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής τους,  καθώς και οι δύο μίλησαν εναντίον του ‘Έλληνα πρωταθλητή.

Άλλοι παίκτες, αναμεσά τους και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, υπερασπίστηκαν τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος τόνισε ότι δεν παραβίασε κάποιον κανονισμό.

Τελικά, οι περισσότεροι συμφώνησαν πως αν έπρεπε να γίνει κάτι, θα ήταν να αλλάξει ο συγκεκριμένος κανονισμός που δεν περιορίζει χρονικά τους παίκτες όταν αποχωρούν για τα αποδυτήρια.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, tennisnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ