Σκάνδαλο της UEFA ή φάρσα;

Σκάνδαλο της UEFA ή φάρσα;

Σάλος έχει προκληθεί στα social media από μια είδηση που δημοσιεύει το pamesports.gr, αλλά και άλλα αθλητικά sites στην Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία σε λογαριασμό στο twitter υπήρχαν δημοσιευμένα από την Κυριακή τα ζευγάρια της κλήρωσης της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα το pamesports.gr

Προκαλεί τρόμο η όλη ιστορία όμως αν όντως δεν μας γελούν τα μάτια μας τότε οι τύποι που έφτιαξαν τον συγκεκριμένο λογαριασμό στο τουίτερ ή ξέρουν πολλά ή μας δουλεύουν ψιλό γαζί, μαζί και την αξιοπιστία UEFA, η οποία αποτελεί ξεκάθαρα στόχο (τους). Ωστόσο, και τα μάτια μας δεν πάνε πίσω. Το βλέπουμε και δεν το πιστεύουμε.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη. Διάφοροι τύποι, άγνωστης ταυτότητας και χώρας, έφτιαξαν έναν λογαριασμό στο τουίτερ ο οποίος ονομάζεται “uefacorruption”, σε απλά ελληνικά “διεφθαρμένη UEFA”. Και ξαφνικά στις 4.40 χθες ανέβασαν ένα tweet στο οποίο ανέφεραν: “θα σας αποκαλύψουμε μέρος της διαφθοράς της UEFA” και μέσα σε ένα λεπτό άρχισαν να ανεβάζουν με ξεχωριστό tweet τα ζευγάρια της κλήρωσης. Προσέξτε! Όλα αυτά την Κυριακή το απόγευμα!

Την συνέχεια την φαντάζεστε. Φυσικά και έπεσαν μέσα σε ΟΛΑ τα ζευγάρια, ειδάλλως δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης των συγκεκριμένων γραμμών. Ο λογαριασμός αποκάλυψε την κλήρωση μία ημέρα πριν. Μάλιστα, το κάθε ζευγάρι της κλήρωσης αναμεταδόθηκε από χιλιάδες χρήστες του τουίτερ σε όλο το δίκτυο. Άκρως ειρωνικοί και παράλληλα …λακωνικοί οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού ανέβασαν ελάχιστη ώρα μετά την κλήρωση το εξής τουίτ: «Ελπίζουμε όλα να είναι καλά». Το συγκεκριμένο «επίτευγμα» εκτός από τις αναμενόμενες αναμεταδόσεις προκάλεσε φρενίτιδα σχολίων. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα υποστηρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού ανέβασε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς (δεν είναι και λίγοι) και στη συνέχεια μετά την κλήρωση έσβησε τα ζευγάρια που περίσσευαν. Πάντως, η συγκεκριμένη άποψη δεν βρήκε πολλούς υποστηρικτές.

Άνθρωποι που σχολίασαν επίσης τόνισαν ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός προέβλεψε σωστά πριν από μερικές μέρες και την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν είναι μέντιουμ γνωρίζουμε πολλούς που θα τον ήθελαν για φίλο, αν είναι όντως γνώστης διεφθαρμένων πρακτικών της UEFA γιατί δεν πήγε να παίξει τα ζευγάρια στο στοίχημα να βγάλει μια περιουσία; Όπως και να χει το θέμα αρχίζει να παίρνει μεγάλη έκταση και δεν αποκλείεται η UEFA να απαντήσει σύντομα. Πάντως η εικόνα των προβλέψεων είναι άκρως εντυπωσιακή. Σχεδόν σοκάρει…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ