Σερβία – Ουγγαρία 10-7: «Χρυσοί» οι «Πλάβι» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο ανδρών – Δείτε βίντεο

Σύνοψη από το

  • Η Σερβία επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο ανδρών, μετά από έναν εντυπωσιακό τελικό απέναντι στην Ουγγαρία, που έληξε με σκορ 10-7.
  • Η Σερβία βρήκε κρίσιμα γκολ στα πιο καθοριστικά σημεία, εκμεταλλευόμενη την αστοχία των αντιπάλων της και τις καθοριστικές αποκρούσεις του Γκλούσατς. Η Ουγγαρία έμεινε στο χαμηλό 7/34 στις τελικές προσπάθειες.
  • Η Ελλάδα, από την πλευρά της, ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, κατακτώντας την τρίτη θέση και το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία.
Το AI widget του enikos.gr δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του AI Launchpad των FT, το οποίο υποστηρίζεται από το GNI.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από έμπειρους δημοσιογράφους.

Η Σερβία επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο ανδρών, μετά από έναν εντυπωσιακό τελικό απέναντι στην Ουγγαρία, που έληξε με σκορ 10-7. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να παλεύουν σκληρά για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους Σέρβους να δείχνουν από νωρίς αποφασισμένοι να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Οι Ούγγροι απάντησαν με δυναμική άμυνα και αποτελεσματικές επιθέσεις, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Ωστόσο, η Σερβία βρήκε κρίσιμα γκολ στα πιο καθοριστικά σημεία, εκμεταλλευόμενη την αστοχία των αντιπάλων της και τις καθοριστικές αποκρούσεις του Γκλούσατς, που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στον τελικό.

Η Ουγγαρία, παρά την ποιότητά της, δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της, μένοντας στο χαμηλό 7/34 στις τελικές προσπάθειες. Η αποτελεσματικότητα των Σέρβων και η σταθερότητά τους στα κρίσιμα λεπτά τους έδωσαν το προβάδισμα που κράτησαν μέχρι το τέλος, φτάνοντας δίκαια στην κορυφή της διοργάνωσης.

Με αυτή τη νίκη, η Σερβία επιβεβαίωσε ξανά την κυριαρχία της στο ευρωπαϊκό πόλο, αφήνοντας την Ουγγαρία στη δεύτερη θέση και στο ασημένιο μετάλλιο. Η Ελλάδα, από την πλευρά της, ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, κατακτώντας την τρίτη θέση και το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία.

Τα οκτάλεπτα του τελικού: (3–2, 2–3, 2–1, 3–1)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK