Serie A: Χατ τρικ ο Ρονάλντο στη νίκη της Γιουβέντους επί της Κάλιαρι – ΒΙΝΤΕΟ

To 2020 μπήκε… ονειρικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού με το 56ο του χατ τρικ βοήθησε τη Γιουβέντους να διαλύσει με 4-0 την Κάλιαρι εντός έδρας και να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ματς περισσότερο από την Ίντερ. Παράλληλα έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που πέτυχε χατ τρικ στη Serie A, ενώ για πρώτη φορά σκόραρε σε πέντε διαδοχικά ματς με τη «Μεγάλη Κυρία» στο πρωτάθλημα.

Η Γιουβέντους μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε την Κάλιαρι, η κατοχή ξεπέρασε το 60%, αλλά δεν είχε λύσεις για το γκολ. Tα σουτ των Ντιμπάλα, Ράμσεϊ δεν βρήκαν στόχο, ενώ την κεφαλιά του Κριστιάνο Ρονάλντο έβγαλε εντυπωσιακά ο Ρόμπιν Όλσεν.

Ωστόσο, το σκηνικό στο δεύτερο ήταν εντελώς διαφορετικό. Τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε και τον Όλσεν και πέτυχε το 1-0 στο 49′. Στο 67′ ήρθε το δεύτερο γκολ, ο Ντιμπάλα ανατράπηκε και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σημείωσε το 2-0 από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πίεζαν για ένα τρίτο γκολ και το πέτυχαν στο 81′. Ο Ρονάλντο έδωσε ασίστ στον Ιγκουαΐν και ο Αργεντινός επιθετικός με άψογο τελείωμα σημείωσε το 3-0. Στο 82′ ο Ντάγκλας Κόστα έκανε την κούρσα, μοίρασε ιδανικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο κι αυτός με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 4-0. Ήταν το πρώτο του χατ τρικ σε ματς πρωταθλήματος από τις 18 Μαρτίου του 2018, όταν είχε πετύχει τέσσερα γκολ κόντρα στη Χιρόνα (6-3).

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ξεκίνησε τη νέα του θητεία στην Μίλαν, όμως οι 60.000 τιφόζι της, πέρα από τον ίδιο, δεν είδαν τίποτα καινούριο στο ματς με την Σαμπντόρια που έληξε χωρίς γκολ. Έτσι οι “ροσονέρι” έμειναν χωρίς εντός έδρας νίκη από τα τέλη Οκτώβρη και στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αποδοκιμασίες ακούστηκαν στο ημίχρονο και το φινάλε του παιχνιδιού.

Η μακράν καλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή της Μίλαν, ο αριστερός μπακ, Τεό Ερνάντες, είχε δοκάρι με σέντρα-σουτ από πλάγια σ’ ένα πρώτο ημίχρονο, το οποίο προκάλεσε θλίψη στους οπαδούς των “ροσονέρι”. Στο 55′ ο Στέφανο Πιόλι έβαλε τον Ζλάταν αντί του Πιάτεκ και ο Σουηδός επιθετικός είχε μέσα σε δέκα λεπτά δύο φάσεις με ισάριθμες κεφαλιές.

Η Σαμπντόρια του Κλαούντιο Ρανιέρι δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια, με τον Ντοναρούμα και την τύχη να κρατάνε το «μηδέν» για την Μίλαν, που είχε κάποιες καλές στιγμές με τον Ραφαέλ Λεάο, αλλά τα… άπειρα γεμίσματα δεν έφεραν αποτέλεσμα και το 0-0 δεν άλλαξε ποτέ.

Ακόμη μια καλή εμφάνιση έκανε η Αταλάντα, η οποία συνέτριψε με 5-0 την Πάρμα εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Πάπου Γκόμες στο 11΄ και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Φρόιλερ στο 34΄. Ο Γκόζενς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 43΄. Ο Ίλιτσιτς με δύο γκολ στο 60΄ και το 71΄ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ